Faültetés

2022.10.13. 18:15

Kezdeményezéseikkel Tatabánya jövőjéhez járulnak hozzá

Maradandó emlékkel szerettek volna hozzájárulni a város fejlődéséhez.

Sugár Gabi

Platánfát ültettek a parkban

Forrás: 24 Óra

Fotó: S.G.

Tatabánya várossá nyilvánításának 75. évfordulója alkalmából csütörtökön délután fát ültetett a Május 1. parkban a Tovább a Városunkért Egyesület vezetősége és Schmidt Csaba. Az önkormányzati képviselő elmondta: a város életében rendkívül fontosak a születésnapok, a jeles évfordulók. 

Annak idején a Jubileum Park a város fennállásának 25. születésnapjára készült el, s később a hagyományt folytatva a Harminc évesek parkját is a megyeközpont három évtizedes évfordulóján adták át.

– Az egyesület ugyan nem tudta vállalni, hogy egy parkot hozzon létre, de a fejlődéshez szerettünk volna hozzájárulni egy maradandó emlékkel. Ezt a platánfa évtizedekkel később is árnyékot nyújthat majd a parkban az itt sétálóknak – mondta Schmidt Csaba.

Dr. Dombi J. Péter, az egyesület elnöke hozzátette: a közös gondolkodás jellemzi az egyesületet, amely a város jövőjéért munkálkodik. Nagyon sok tervük van, sok pozitív kezdeményezést szeretnének majd megvalósítani az elkövetkezendő időszakban is. A platánfaültetésénél jelen volt Hidas Dóra és Szabó György is, az egyesület alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában