Agostyáni Arborétum

2022.10.08. 19:15

A Gerecse gyöngyszemében sokan megtalálták a természet kincseit (fotók)

A természet kedvelőinek ünnepnek számít minden olyan nap, amikor az időjárás nem zavarja meg őket a kirándulásban, az erdők-mezők, hegyek-völgyek megcsodálásában. Október második szombatja dupla ünnep volt mindazoknak, akik úgy döntöttek, hogy a természet különféle kincseivel ismerkednek Tatától néhány kilométerre, az Agostyáni Arborétumban.

Mórocz Károly

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Nem lehetett kifogást találni az időben, szépen mosolygott-sütött a nap. Jókedvű szervezők, árusok és fellépők várták a Gerecse Gyöngyszemének is nevezett helyre érkezőket. Rozmann Hajnalka, a Vérteserdő Zrt. arborétumának vezetője elmondta, hogy különleges lehetőségnek számított például az Erdőmerülés: akik erre voltak kíváncsiak, szakembertől tudhatták meg, hogy a fák, növények milyen energiát adnak az embereknek. El lehetett persze merülni mindenféle más módon is. Például a gyerekek egy speciális játszóházban próbálhatták ki tudásukat. Aki a különféle kézműves termékekre - méz, kerámia, üvegek, poharak, bábok, ékszerek - volt kíváncsi, egy bő kilométeres séta alatt sok érdekességet láthatott. Ha jól szervezte meg az idejét, gyakorlatilag ugyanezen az útvonalon szakembertől tudhatta meg, mi minden van az arborétumban. A zene sem maradhatott el, a Szomódi Fúvószenekar szórakoztatta kora délután a természet kincseit keresőket és megtalálókat.

Délután ötkor befejeződött a program, amire több mint ezren érkeztek Tatáról, Tatabányáról és a megye több településéről. Itt a vége? Nem! Fontos hozzátenni a leírtakhoz, hogy továbbra is várnak minden kincskeresőt az arborétumban. nyugodt szívvel ígérik nekik: különleges élményekkel gazdagodnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában