Jótékony cél

2022.10.30. 14:13

A faluházért szóltak a dallamok Várgesztesen

Csaknem kétszázan vettek részt a várgesztesi faluházba meghirdetett szombat esti rendezvényen, amelynek bevétele jótékony célt szolgált.

W. Zs.

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. Zs.

A zenés eseményen a faluház további működését lehetett támogatni, cserébe értékes dallamokkal és nyereményekkel gazdagodott az érkező. Szép számú helybéli érkezett, de a szomszédos településekről is jöttek résztvevők a programra.

Elsőként a Rock Fashion lépett színpadra és olyan örökbecsű dallamokkal érkeztek, mint a KFT-től az Afrika, de az együttes jóvoltából szólt a Valami Amerika című filmsláger is. Nem mellékes, hogy a rockbanda egyik oszlopos tagja Geiszt Róbert faluház-vezető volt az ötletgazda, miért ne kötnék össze a kellemest a hasznossal.

Értékes ajándékok várták a tombola nyerteseit, melynek egyik fődíja egy helikopteres utazás volt, de a teljesség igénye nélkül autóvezetés, masszázsutalvány, gyümölcskosár, pálinka és torta is gazdára talált az est folyamán. Ezt követően lemezlovas szórakoztatta a nagyérdeműt a nap hátralévő részében.

Rising Károlyné polgármester az összejövetel céljáról elmondta, minden adományforinttal az épület további működését lehet támogatni, amelyre a közeljövőben takarékossági szempontok miatt hatalmas szükség van. Rieder Móni, az adminisztratív feladatokért felelős munkatárs szerint több hónapra elegendő támogatás gyűlt össze, az elővételből eladott jegyek alapján több mint 400 ezer forintról beszélünk, ami több hónapra fedezi az épület fenntartási költségeit.

A faluház ad otthont iskolai és óvodai programoknak, valamint számos sportfoglalkozásnak. Megtudtuk, a gesztesiek elsőre szóra összefognak a közeljövőben is, mert fontos számukra a közösséget összetartó falu első számú háza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában