Helyreállították

2022.10.06. 18:41

47 millióból újulhatott meg az utca aszfaltburkolata Tatán

Új burkolatot kapott Tatán a Mária utca. A projekt keretében több száz méteren, mintegy 3,5 méter szélességben újulhatott meg az érintett útszakasz.

Szász Dalma Kitti

A Mária utcát egészen a Margit utcáig aszfaltozták le

Forrás: Tata Város/Facebook

Munkagépektől volt hangos Tata, ugyanis új aszfaltburkolatot kapott a Mária utca, amely 320 méteren, 3,5 méter szélességben újult meg – adta hírül a város önkormányzata közösségi oldalán. 

– A Mária utcát régen mart aszfalt borította, ami már nagymértékben elkopott, a tavaly július 9-i nagy vihar pedig további komoly károkat okozott itt és a környék útszakaszaiban egyaránt. Az önkormányzat a viharkárok helyreállítására vis maior támogatást kapott, egy szakértői bizottság vizsgálta meg az érintett helyszíneket. Először az állatneves utcák kaptak új murvás burkolatot, majd ezt követte a Mária utca aszfaltozása, amely a Margit utcáig ér – részletezte Viczenáné Czégény Ágnes, a körzet önkormányzati képviselője.

Ahogyan a posztban is olvasható: a helyreállítási munkálatokat a Fürdő, a Gyertyános, a Judit, a Mária, az Őz és a Szarvas utcákon, Agostyánban, a Kukorica dűlőben, Látóhegyen és az Új úton végeztette el a tatai hivatal. Mint kiderült, a munkálatok értéke összesen 47 millió forint volt, a település ebből 27 millió forint támogatást kapott, amelyet saját költségvetéséből egészített ki további 20 millió forinttal a helyreállítások elvégzéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában