Szavazás

2022.09.30. 07:27

Vasárnap új polgármestert választanak Dunaalmáson

Október 2-án három független jelölt közül választhatnak a lakosok: Lévai Péter, Bátki Tamás és Makay Tibor neve szerepel majd a szavazólapokon.

Goletz-Deák Viktória

Forrás: google maps

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Ollé Árpád, Dunaalmás polgármestere egészségügyi és családi okokra hivatkozva június 30-ával lemondott polgármesteri tisztségéről. A jogszabályi előírásoknak megfelelően a polgármesteri munkakört július 6-án átadta a település alpolgármesterének, Kun Lajos Zoltánnak, aki ezt követően alpolgármesterként ellátja a polgármesteri feladatokat az új polgármester megválasztásáig.

Dunaalmáson a polgármester időközi választásának jelöltállítási szakasza augusztus 29-én lezárult. Az ajánlóívek a Helyi Választási Irodához visszaérkeztek, az ajánlások ellenőrzését a választási iroda elvégezte. A Helyi Választási Bizottság a jelölteket nyilvántartásba vette, illetve kisorsolta a szavazólapok megjelenítési sorrendjét.

Ahhoz, hogy érvényes legyen a vasárnapi szavazás, szükséges hogy legyen egy polgármesterjelölt, és legalább egy érvényes szavazat. Amennyiben két vagy több polgármesterjelölt egyenlő számú legtöbb szavazatot kapott, úgy új időközi választás kell kiírni. Két szavazókörben voksolhat majd 1375 dunaalmási reggel hattól 19 óráig: az egyes számú a Csokonai Művelődési Házban, a ketes száma a Sportházban lesz. 

Az alábbi jelöltek lettek nyilvántartásba véve, melyek a szavazólapi megjelenítés sorrendjében kerülnek felsorolásra:

Lévai Péter

Lévai Péter 25 éve vesz részt Dunaalmás társadalmi életében. 1998-2010 között polgármesterként, jelenleg pedig a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalban dolgozik. Célja, hogy az évek során szerzett tapasztalatai és kapcsolatai révén segítse a dunaalmásiakat.

Programjában szerepel, hogy a korábbi rendezvények életben tartása, fejlesztése (pl. borverseny, Almások Almása, Öregdiák találkozó, Honfoglaló emléknap). Régi Kis Malom helyén egy régészeti pihenőhely kialakítása. Az utak, ivóvíz és a szennyvízcsatorna hálózat felújítása, új, fejlesztendő lakó és gazdasági övezetek kijelölése, hogy minél többen költözzenek a településre, és nőjön a község bevétele. Folyamatban levő beruházások határidőre történő befejezése (bölcsőde) és a jövőbeni beruházásokba a helyi vállalkozók intenzívebb bevonása. Fontos az oktatási intézmények, civil szervezetek és a rászorulók segítése. Illetve javítani szeretne a lakossággal való kommunikáción, hogy közelebb kerüljenek egymással a képviselő-testülettel.

Bátki Tamás

„Tegyük szebbé községünket, hogy a turisták több időt töltsenek nálunk / növelni kell a vendég órák számát, - mert az bevételt hozhat községünknek.” −olvasható Bátki Tamás programjában, amiben az is szerepel, hogy támogatni kell a községünk elesettjeit, rászorulókat, nehéz helyzetben lévőket ( tűzifa juttatása, rezsi doktor bevezetése). Munkahelyek teremtése a községben élő munkanélkülieknek, kisgyerekes családoknak akik nem tudnak utazni, hogy munkát vállaljanak.
Célja többek között élhetőbb, rendezettebb község ( utak, járdák, vízhálózat, stb. korszerűsítésére ). Az állami pénzforrások hiányának pótlása, úgy hogy létrehoznak saját forrást termelő egységet a helyi építő, alkotó vállalkozó és vállalkozó kedvű emberek bevonásával. Helyi termelői piac létrehozása. Bank automata vissza telepítése. Köztéri edző parkok, a sportolni vágyóknak ( több helyen a község területén). Az orvosi rendelő berendezéseinek fejlesztése. Bölcsödei férőhelyek növelése. Kutyásoknak, kutya sétáltató, kutyás park. Községi szemlélet váltás a közterületek zöldítése, virágosítása, több szemetes kihelyezése.

Makay Tibor

Már 20 éve dolgozik a Dunaalmási Hivatalban. Elmondása szerint végigjárta a ranglétrát. Volt megbízott falugondnok, közfoglalkoztatási program koordinátora, adóügyi és általános igazgatási ügyintéző. 2015-től pedig kirendeltség-vezetőként segíti a település életét. Munkája során több pályázat létrejöttében vállalt szerepet: Csokonai Általános Iskola és a polgármesteri hivatal energetikai fejlesztése, illetve utóbbi belső felújítása. A település több útjának a felújítása. Erdősor és a Tüzép melletti utca fejlesztése. Óvoda udvarának bővítése, parkoló kialakítása.

Makay Tibor célja, hogy olyan vezetője legyen Dunaalmásnak, aki meg tudja teremteni a stabilitást és át tudja vezetni a községet a vészes helyzeteken. Véleménye szerint a mostani vészterhes időszak nem a követhetetlen ígéretek ideje. Szakmai múltja, a településért eddig végzett munkája, a lakosokkal, a társszervezetekkel való kapcsolattartása biztosíthatja a községnek a stabil lábakat és a szorult gazdasági helyzetben is a reális fejlődést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában