Civilek

2022.09.06. 12:22

Több pénzre pályázhatnak a komárom-esztergomi civil szervezetek

Óriási érdeklődés mellett zajlott a megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ által szervezett információs nap a megyei önkormányzati hivatal tanácstermében.

S. G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Mecseki Melinda, a szolgáltató központ vezetője köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte: az érdeklődés azt mutatja, hogy a legkisebb megye is igen aktív, és az itt működő civil szervezetek nagy érdeklődéssel várják a 2023-as pályázati időszakot. 

Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője elmondta: erős civil élet zajlik megyénkben, és ennek komoly megtartó ereje van. Ezt mutatja a zsúfolásig megtelt nagyterem is. Dr. Veres Zoltán megyei jegyző kiemelte: több területen is szorosan együttműködnek a megyében élő civilekkel. 

Civil Információs Nap
Dr. Kisida Tamás, dr. veres Zoltán, Bencsik János, Szalay-Bobrovniczky Vince, dr. Kecskés Péter és Furka Ágnes
Fotós: Novotni Ákos / Forrás: 24 Óra

Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár előadásában kifejtette: Tatabányán kezdték meg a 2023-as Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázatai lehetőségeinek ismertetését. Az országos turné célja, hogy a megyékben fel tudják hívni a civilek figyelmét az újabb lehetőségekre. Jövőre ismét emelkedik a felhasználható keretösszeg; már a 11 milliárdot is meghaladja. Kiemelte: az idén különösen aktív évet zártak a civilek, és csaknem tizenháromezer sikeres pályázatot nyújtottak be. Megyénkben 228-at, ezek révén szűkebb hazánk 140 millió forinttal lett gazdagabb.

Civil Információs Nap
Nagy volt az érdeklődés
Fotós: Novotni Ákos / Forrás: 24 Óra

Emellett a Falusi és a Városi Civil Alapra is lehetett pályázni ingatlan és gépjármű beszerzésre is. Komárom-Esztergom megyében ezerháromszáznál is több civil szervezet tevékenykedik. Hozzátette: bármilyen szektorban dolgozó civil közösség benyújthat pályázatot, amely hasznos tevékenységet folytat, értékeket teremt és közösséget épít, gondoz. 

A programon ezt követően dr. Kecskés Péter főosztályvezető a NEA 2022. évi összevont, egyszerűsített és normatív pályázatainak, valamint a Magyar Falu Program Falusi és a Városi Civil Alap 2022. évi pályázatainak tapasztalatairól szólt; dr. Kisida Tamás jogi referens a civil területet érintő szakmai programokról, eseményekről, Furka Ágnes osztályvezető pedig tájékoztatót tartott a NEA 2023. évi összevont és egyszerűsített pályázatai kiírásairól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában