Beruházás

2022.09.02. 12:32

Szerkezetkész a Szent Borbála Kórház új pavilonja (képek)

Az elmúlt években számos projekt, felújítás zajlott az intézményben, most pedig az ország egyik legnagyobb egészségügyi beruházásaként 14 ezer négyzetméteres pavilon épül.

S. G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

Látványosan halad a Szent Borbála Kórház új pavilonjának építése. Az elmúlt években számtalan beruházás, felújítás zajlott az intézményben: korszerűsítették az öt szintes nagy pavilont, átadtak több épületrészt,  jelenleg is zajlik az orvosgarzon épületének felújítása, ahol 23 lakrész szolgálja majd a gyógyítókat. De folyamatban van az ország egyik legnagyobb egészségügyi beruházása is: már szerkezetkész a most épülő 14 ezer négyzetméteres pavilon.

Az utóbbi néhány évben 11 milliárd forintos fejlesztés történt az intézményben, jelenleg pedig 18 milliárdos beruházás zajlik. Az új kórházi szárny megépítése elsősorban az onkológia, a mozgásszervi és kardiológiai rehabilitáció, továbbá a pszichiátriai ellátás feltételeit hivatott javítani. A munkálatok elején megtörtént a közművek kiváltása, a régi épületek elbontása, az új parkolók is elkészültével pedig elkezdődhetett az új kórházi szárny alapozása is.

Mint arról korábban beszámoltunk, a fejlesztés a Modern Városok Programon belül valósul meg. A korábbi 6 milliárd forint mellé, a tatabányai önkormányzat egyetértésével további 5 milliárd forintot csoportosítottak át a Modern Városok Program keretéből, 7 milliárd forintot pedig a kormány biztost a projektre.

A földből kinőtt új épület kivitelezésének egyik látványos pillanatáról Schmidt Csaba képviselő is posztolt közösségi oldalán. Az épülettel a megyeszékhely egészségügyi ellátásának színvonala javulhat tovább.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában