Fejlesztések

2022.09.24. 18:10

Rendkívüli ülést tartottak Oroszlányban

A gyűlés összehívását Lazók Zoltán polgármester pénteken délelőtt kezdeményezte.

Kemma.hu

Forrás: oroszlany.hu

Az ülésen mindössze egy előterjesztést tárgyaltak, a Havasi Márton utca és Óvoda köz burkolat felújításának beruházását. A Kormány az önkormányzatok adósságot keletkeztető, valamint kezesség-, illetve garanciavállalásra vonatkozó ügyleteihez előzetes hozzájárulásról döntött. A határozattal Oroszlány Város Önkormányzata számára közútfejlesztés céljából 80 millió Ft összegű hitelfelvételt engedélyezett.

A Havasi Márton utca és Óvoda köz teljes szakaszának rendkívül rossz műszaki állapotban lévő szilárd burkolatai miatt szükséges annak átépítése, kétrétegű aszfaltozással és a zárt csapadékvízelvezető rendszer igény szerinti javításával, felújításával. A tervek alapján az Óvoda közi útcsatlakozás környezetében a felújítandó közúti szakasz alatt húzódó csapadékcsatorna nyomvonalára tisztító aknát építenek víznyelőrácsos fedlappal és 2 db víznyelő aknával. 

Továbbá 5-6 személyautó parkoló is kialakításra kerül a jelzett területen. A tervezett beruház összköltsége bruttó 80 millió forint. Az előterjesztést az ülésen jelen lévő 7 önkormányzati képviselő egyhangúan támogatta, adta hírül az oroszlany.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában