Mikoviny Sámuel emlékére

2022.09.20. 17:18

Őrültség az Által-éren: újra a flúgos futamé lesz a víz

Október 1-jén, szombaton rendezik meg a Tata - Szomód (Ferencmajor) és Dunaalmás közötti XXV. Által-ér Vízi túrát. Kerékpárosokra is számítanak.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

Tavaly és tavalyelőtt is elmaradt, ám az idén végre vége a böjtnek: október 1-jén megrendezik a Mikoviny Sámuelnek emléket állító Tata - Szomód (Ferencmajor) és Dunaalmás közötti, XXV. Által-ér Vízi túrát. A rajt a hagyományoknak megfelelően a Berta Malomnál lesz várhatóan 9 óra 10 perckor.

A gyülekező és a regisztráció reggel 8 órakor kezdődik a helyszínen, miközben az Oroszlányi VÉRT SE - Vidrasport Kft. Kajakpólósok tartanak bemutatót és elhangzanak a hivatalos köszöntők is. Az evezősöket 9.10-kor indítják el a 13 kilométeres távra. Ferencmajorban ingyenes frissítőállomás, Dunaalmáson, a nagy zsilipnél a célban pedig vendégmarasztaló babgulyás várja az evezősöket és résztvevőket.

A túrához kapcsolódóan az Által-ér régi torkolata előtt 13 órakor emlékkövet helyeznek el. A bolondos kalandra kerékpárosokat is várnak, akik az idén a „Duna menti ártéri erdők megismerése” ingyenes túrán vehetnek részt 10 órától Márkus Ferenc szakvezetővel. A bringások a dunaalmási zsiliptől indulnak és a Neszmély Hajóskanzenig tekernek.

Az evezősök nevezési díja 4000 forint lesz, amely magában foglalja a regisztrációt, egy emblémás pólót és az emléklapot. A vendégmarasztaló babgulyás Dunaalmáson a regisztrációnál kapott karszalaggal rendelkezők tányérjába kerül.

További információkkal Oláh András (30/549-2006, 20/596-48-80) és Mocsi Ádám (70/385-7981) áll az érdeklődők rendelkezésére a [email protected] e-mail címen is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában