Toboroznak

2022.09.20. 12:03

Önkénteseket toboroznak az új súri mentőszervezetbe

Új, közhasznú alakulat jön létre Súron: önkénteseket toboroznak. Jelentkezni szeptember 30-ig Sógorka Miklós polgármesternél lehet.

Raffael Veronika

Forrás: Észak-Magyarország

Fotó: Bujdos Tibor

A súri önkormányzatának közösségi oldalán közzétett felhívásban ez áll:

Közvetlen környezetünkben katasztrófahelyzetek ritkán alakulnak ki, de azok bekövetkezésének valószínűségét nem zárhatjuk ki teljesen. A katasztrófa, a baleset bekövetkezése nem válogat! Bárhol, bármikor, számtalan módon lecsaphat ránk! Ilyenkor még nagyobb szükség van azokra, akik vállalják a bajba jutott életek és vagyoni értékek mentését.

Éppen ezért Súr mentőcsoportja azt írta, olyan tagokat keresnek, akik munkájukkal szívesen részesévé válnának egy csapatnak. Jelentkezni szeptember 30-ig Sógorka Miklós polgármesternél lehet. A mentőcsoport első képzési napja október 8-án a tatabányai tűzóltóságon lesz.

Varga Mihály Sebestyén, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője hozzátette, hogy az önkéntesen szerveződő települési mentőcsoportok, árvizek vagy viharok idején jelentenek hatalmas segítséget lakosságnak. A mentőszervezetek működtetésének és felszereltségének támogatására a BM OKF a központi költségvetésből évente 100 millió forint összegben hirdet meg pályázati támogatást egyebek mellett működési költségek, védőeszközök és védőruhák finanszírozására. Különleges kiképzéssel, speciális technikai eszközökkel és képességekkel is bírhatnak, így menthetnek romok alól, de akár alpin-, vagy búvár technikával is felkutatják az eltűnteket.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában