Túra

2022.09.12. 21:40

Nem csak imádkozni mennek - Kisbérről egészen a romokig tekernek

Egy, a Vértesben megbúvó misztikus helyre, a vértesszentkereszti apátsági templomromhoz invitálják a kerékpározókat október 18-án.

R. V.

Forrás: Kisbéri Lovarda/ Facebook

A Szentkereszthez tekerj velünk! Nem csak imádkozni megyünk! nevet viselő sportesemény kiindulási helyszíne Kisbér, az egykori Batthyány kastély, a valaha világhírű Magyar Királyi Ménesbirtok központja. A kerékpárosok útjukat csak Császáron, a Henryx Western Farmnál szakítják meg egy frissítő erejéig.

A célhoz vezető 25 kilométer nagy részét ezután közúton teszik meg, majd erdei aszfaltozott úton haladnak. Az indulás előtt így a napi program átbeszélése, valamint egy bemelegítés mellett a közlekedési szabályokat is közlik a szervezők. A kolostorromok megtekintéséhez rövid tájékoztatót is hallhatnak a résztvevők, így a romok történetét is megismerhetik.

A túra teljes hossza 52 kilométer lesz, a nehézsége közepes. A részvételhez regisztráció szükséges, amelyet az érdeklődők nevük, életkoruk, valamint lakótelepülésük megadásával a [email protected] címre küldhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában