Időjárás

2022.09.26. 08:47

Még korai fellélegezni: átmenetileg eláll az eső, de este újabb csapadékhullám érkezik

Marad az erősen felhős, párás idő.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Reggel, délelőtt egy többé-kevésbé összefüggő csapadékzóna halad kelet, északkelet felé: útját az eső, zápor mellett helyenként kísérheti zivatar. Ennek elvonulását követően egy átmeneti csapadékszünet következik, majd a késő délutáni, esti órákban újabb hullám érheti el a déli, délkeleti tájakat.

Figyelmeztető előrejelzés záporokra, zivatarokra
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

 Ekkor elsősorban ott lehetnek zivatarok, de néhány konvektív góc a nyugati, délnyugati megyék fölé is besodródhat. Az erősebb zivatarcellákat elsősorban intenzív csapadék, kísérheti, de kisebb eséllyel átmeneti erős, viharos széllökés is előfordulhat, adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Napközben - ugyan marad az erősen felhős, párás idő - átmeneti csapadékszünet lesz. Újabb csapadék (délen akár zivatar is) estétől érkezik. A reggeli órákban foltokban sűrű ködfoltok képződnek. Délutántól északnyugatira fordul és megélénkül az északnyugati szél. 15 és 21 fok között alakul a hőmérséklet, írja a koponyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában