Tanévnyitó

2022.09.10. 13:56

Letették a hallgatói esküt Tatán a Soproni Egyetem hallgatói

A Piarista Rendházba is beköszöntött az ősz, az épület dísztermében szeptember 8-án rendezték a Soproni Egyetem tanévnyitó ünnepségét.

Sz. D. K.

Forrás: tata.hu

Az előttünk álló tanévben összesen 133 hallgató végzi majd tanulmányait a Tatai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban, ahol 51 első évfolyamos tette le a Soproni Egyetem hallgatói esküjét.

Ahogyan a tata.hu-n is olvasható: 2017 óta működik Tatán a Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ (KFKK), amelyben a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara először Csecsemő és Kisgyermeknevelő Alapszakot indított, az oktatás később Gyógypedagógia képzéssel egészült ki.

– Ez már a hatodik évünk lesz itt Tatán, a gyógypedagógiai szakon pedig a negyedik év indul el, ami azt jelenti, hogy jövő júniusban átadjuk majd az első gyógypedagógus diplomát, tanulásban akadályozottak szakirányon – mondta Dr. habil. Varga László egyetemi docens, a Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánja.

Dr. Varga László hozzátette, hogy különleges tanév az idei, ugyanis november 2-án lesz 30 éve annak, hogy a kar felvette Benedek Elek nevét, ezért a jubileumhoz kapcsolódóan Benedek Huszár Botond, Benedek Elek oldalági leszármazottja gyermekirodalmat fog tanítani, s emellett az egész év az emlékezésről, a Benedek hagyaték ápolásáról szól. 

 – A 2022/23-as tanévre 44-en nyertek felvételt Gyógypedagógus, és heten Csecsemő és Kisgyermeknevelő Alapszakra. Bár a mögöttünk álló időszakban megtanultuk az online-oktatás működtetését, ennek ellenére továbbra is valljuk, hogy a személyes találkozást semmivel sem lehet pótolni. Ez igaz az oktató és hallgató kapcsolatára is, így az év során szinte minden pénteken és szombaton zajlik majd az oktatás Tatán – fűzte hozzá Acsainé Dávid Ágnes, a Tatai Rend-ház Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában