Tegyük tisztába!

2022.09.20. 18:25

Kupcsok Péter segítségével bányász sírokat tettek rendbe Tatabányán

Kupcsok Péter önkormányzati képviselőnek az elmúlt időszakban többen is elpanaszolták, hogy elhanyagolt állapotban vannak az egykori bányászsírok és azok környéke az Újbánhidai temetőben. Az önkormányzati képviselő ezért a Fidelitas tatabányai szervezetével karöltve kereste a lehetőséget arra, hogy a város egykori építőinek végső nyughelye méltó környezetben legyen.

S. G.

Kupcsok Péter önkormányzati képviselő is részt vett az akcióban

Forrás: beküldött

Erre a XI. Tegyük tisztába! akció nyitotta meg a lehetőséget. A képviselő és a Fidelitas tagjai összefogtak, és a napokban ellátogattak a temetőbe. Megtisztították a sírokat, a névtáblákat olvashatóvá tették, növényeket ültetett, virágokat helyezett el, így tisztelegve a bányászok előtt.

Kupcsok Péter a Kemma.hu-nak azt is elmondta, hogy képviselői keretéből a sírok körüli láncokat és kifakult névtáblákat is szeretné majd megújítani.

Névtáblákat is megszépítették
Forrás: beküldött

A Fidelitas tatabányai szervezete több környezetvédelmi akciót valósított meg korábban az általuk elnevezett Tegyük tisztába! akció keretében. Az idei akció is a városra és főként a bányászok tiszteletadását tűzte ki célul.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában