Jutalmak

2022.09.02. 18:50

Köszönet mondtak a vízbányászoknak Felsőgallán

Hagyományosan ünnepségen köszöntik Tatabányán bányásznapon a vízbányákban dolgozókat. Az Északdunántúli Vízmű Zrt. legfontosabb vízbázisa a XIV/A és a XV/C vízakna. Innen látják el Tatabánya, Tata, Oroszlány, Kisbér és Bicske térségének több mint 200 ezer fős lakosságát és ipari létesítményeit kiváló minőségű ivóvízzel.

Mórocz Károly

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Felsőgallán, a Széchenyi Művelődési Házban Kis Gergő üzemvezető kiemelte a vízbányákban dolgozók folyamatos helytállását és a kiváló csapatszellemet, szakmai sokoldalúságukat. Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy elkél a jó szerencse a következő években, hiszen erőforrások tekintetében szűkössé válik a jövő. Rendkívül fontosak a folyamatos fejlesztések, hogy legyen elegendő egészséges ivóvíz és maradjon belőle öntözésre is.

Ezt követően Bányászati Szolgálati Oklevelet adott át  Lőrinc Ákos, az ÉDV Zrt. megbízott vezérigazgatója és Kis Gergő kilenc hűséges dolgozónak. Negyvenöt éves munkájáért Makay Zoltán és Varga Sándor érdemelte ki az elismerést. Tapsot kapott Kovács László és Viszt Mihály (40-40 év), Csibi Gyula, Pálinkás Zoltán, Havelda Péter és Balogh Mihály (15-15 év), valamint Barczai Péter is.

A díjátadás utáni állófogadáson Lőrinc Ákos mondott pohárköszöntőt. Kiemelte, hogy a fekete gyémánt, vagyis a szén és a fehér arany, a víz milyen fontos mindenkinek. Reméli, hogy az utóbbiból a következő években is folyamatos és biztonságos lesz az ellátás.

Varga Sándor: két nap, két elismerés - Csütörtökön Varga Sándor Kiváló Bányász miniszteri elismerésben részesült az országos bányásznapi ünnepségen. Aludt rá egyet, majd pénteken koradélután átvette a 45 éves szolgálatáért járó oklevelet. – Örülök, hogy Salgótarjánban és Tatabányán is gratulálhattam kollégámnak – mondja Kis Gergő üzemvezető. – Szénbányászként kezdte a múlt század hetvenes éveiben, majd a víztermelő bányaüzemben folytatta. Egyike az Északdunántúli Vízmű leghűségesebb dolgozóinak. Műszaki munkatárs a beosztása, de tudni kell róla, hogy kiválóan ismeri a vízbányák, a két akna történetét. Jó előadó is, ezt igazolhatják azok, akik kalauzolásával szálltak le a mélybe, hogy közelről nézzék meg Magyarország utolsó földfelszín alatti termelő bányáit. Jó szerencsét, jó egészséget kívánok neki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában