Autómentes nap

2022.09.22. 21:32

Kakaós csigával várták a dorogi bringás kisdiákokat

Csütörtökön újra Autómentes bicajnapot tartottak, melynek keretében az általános iskolások a közös fénykép elkészítése után a Dorogi Kerékpáros Egyesület tagjainak, illetve a pedagógusoknak a vezetésével kerékpáron juthattak el az általános iskolákba.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Az Otthon téri gyülekezőponton reggelivel, vagyis kakaós csigával és dobozos üdítővel várták a fiatalokat a Dorogi Sport csapatának tagjai. A program nem merült ki ennyiben, hiszen idén is volt KRESZ-, illetve ügyességi pálya a József Attila Művelődési Ház parkolójában, az óvodások pedig örömmel tekertek végig a bóják között.

A nap folyamán Nyilas Bálint triál biciklijével bemutatót tartott, a Dorogi Rendőrkapitányság kollégái pedig a gyermekeknek elmagyarázták a KRESZ legfontosabb szabályait. A kicsik a szervezőkkel azt is átbeszélték, hogy a kerékpárokra a lámpa mellett milyen tartozékokat kell felszerelni ahhoz, hogy biztonságosan közlekedhessenek az utakon. A lelkes gyermekek a program végén jutalomként tejszeletet is kaptak.

A Dorogi Sport csapata pénteken Táton tart Autómentes bicajnapot, amelyhez egy kisebb túra is társul: egy csoport Tátról átteker Nyergesújfalura, ahol megtekintik a Kernstok-villát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában