Fejlesztés

2022.09.12. 23:20

Gyerekparadicsom lesz Banán: mini bölcsőde épül a faluban

A TOP Plusz keretében 120 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert el Bana. Az összegből új, egycsoportos, nyolc férőhelyes mini bölcsődét építenek.

P. J.

Forrás: Google Maps

Az önkormányzat a tulajdonában lévő, Jókai Mór utca 1. szám alatt található ingatlanon, az óvoda épülete mellett, kis bölcsőde építésére pályázott és nyert támogatást a Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése elnevezésű felhíváson. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz forrásból hiánypótló beruházás valósul meg: a faluban elérhetővé válik a gyermekjóléti szolgáltatások közül a jelenleg még hiányzó bölcsődei ellátás, amelyre jelentős igény mutatkozik a községben.

A 120 millió forint segítségével egy racionálisan üzemeltethető, energiahatékony épület jön létre. A komplex módon akadálymentesített intézmény maximálisan biztosítja az esélyegyenlőséget a fogyatékkal élők számára.

A projekt keretében csoportszoba, vizesblokk, öltöző, raktár, melegítőkonyha, parkoló és játszókert valósul meg. A támogatásból az építési munkák mellett új, a bölcsődei ellátáshoz kapcsolódó eszközöket is beszereznek. A projekt befejezését 2025. március 28-ra tervezik. Az új mini bölcsőde létrehozásával modern, minőségi közszolgáltatást, nevelési környezetet alakítanak ki a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában