Pofátlanságból profi

2022.09.04. 10:07

Előzve menőzés az M1-esen: driftelve nyomta le a többieket a csodakék BMW sofőrje

A BMW jobbról előzte meg az egyik elsőbbségre várakozó autóst, masszív, 100 méteres gumicsíkot hagyva az aszfalton egy tisztességes gumifüst felhő kíséretében.

Kemma.hu

Forrás: Bp-i Autósok/YouTube

A Bp-i Autósok Közössége videómegosztó csatornáján tette közzé azt a felvételt, amit két olvasójuk összesen három fedélzeti kamerája rögzített az M1-es autópálya Zsámbék/Herceghalom lehajtójánál. A videón jól látható, ahogyan egy nagyon kék BMW driftelve, előzi meg az egyik elsőbbségre várakozó autóst vagy 100 méteres gumicsíkot hagyva az aszfalton és egy tisztességes gumifüst felhőt a levegőben.

Minden nap az M1-es autópályán járok haza. A zsámbéki lehajtónál rendszeres, hogy a Zsámbék felé kanyarodók szépen kihúzódnak a bal oldalra annak érdekében, hogy a kereszteződésben az egyenesen áthaladók és a Herceghalom/Biatorbágy felé jobbra kanyarodók szépen elférjenek.

– írja az egyik olvasó, azza folytatva, hogy tapasztalata szerint napi szinten rendszeres jelenség, hogy néhány sofőr nem bírja kivárni azt a nagyjából egy-másfél percnyi sorban állást a bal oldalon. Ők mindenkit kikerülve legurulnak a kereszteződésig, majd átmennek rajta úgy, mintha egyenesen mennének tovább. Ezután jön a csavar: ekkor ugyanis rögtön dobnak egy megfordulást és elmennek Zsámbék felé.

De ma olyan történt ami az eddig tapasztaltakat is felülmúlja: a lehajtó bal széléről, balra kanyarodó autót a középső sávból szintén balra, szabálytalanul, a balra kanyarodó BMW M8 Competition driftelve jobbról előzte meg, nem is akárhogyan...

− fogalmazott az egyik elképedt sofőr, akinek fedélzeti kamerája rögzítette az esetet. Egy másik autós, az, akit jobbról került a pofátlan BMW-s ezt tette hozzá a történtekhez:

A mai napon, fél 5 körül tartottam haza munkából, Herceghalomnál jöttem le az M1-ről, nagyjából 5 perc várakozás volt mire a sor elejére jutottam, hogy kiforduljak balra az egy darab balra forduló sávon. Majd a BMW  a sort kikerülve mellém szegődött, majd nagy gumifüsttel elhajtott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában