Naszályi Napok

2022.09.14. 17:24

Életreszóló élményt kaptak a falusiak a Naszályi Napokon

A XXI. Naszályi Napokon nagyszerű napos, csendes idő is kedvezett a szabadtéri programoknak, így a település apraja-nagyja két év kihagyás után újra együtt szórakozhatott.

Sz. D. K.

A számos program mellett állatsimogatóval is kedveskedtek a kicsiknek

Forrás: Facebook/Naszály Község

A Búcsú téren a pihenőparkban MB Játszópark települt ki, három asztalos eurojumpinggal, kosaras körhintával, népi játszótérrel és egy újdonsággal, a kétszintes mobil játszóházzal. A pihenőparkban Nagy Gábor kisállat simogatóval várta a gyerekeket, akik többek között bütykös lúddal, csincsillával, tengerimalaccal, kecskékkel, galambokkal, birkákkal, nyulakkal ismerkedhettek meg.

Az eseményen a helyi alkotók termékeit is megvásárolhatták a jelenlévők. Kesztyüs-Nagy Viktória ásvány karkötőkkel, kulcstartókkal, fülbevalókkal és könyvjelzőkkel, Kiss Karolina kézi gravírozással, ajándéktárgyakkal érkezett. 

A sátorban Szénási Veronikával nemezelhettek a kicsik és nagyok, valamint az Angyalffy Mátyás Általános Iskola és Művészeti Iskola művésztanára, Haller Szilveszter várta a gyerekeket újrahasznosított termékekből készített kézműves sarokkal. Kovács Józsefné Marika ugyanitt  fáradhatatlanul készítette a szebbnél szebb arcfestéseket és csillámtetoválásokat a kicsiknek. Persze idén sem maradhatott el kürtöskalács, naszályi lángos, az édességek, a vattacukor és a popcorn sem – adta hírül a község önkormányzata a közösségi oldalán.

Dr. Maszlavér Petra polgármester ünnepi köszöntőjében többek között azt is elmondta, hogy 23 évvel ezelőtt, az első falunap megrendezésekor milyen szempontokat tartottak szem előtt.

– Az elmúlt 23 évben kialakult egy összetartó közösség és egy erős, egymásért tenni akaró községgé váltunk. Polgármesterként büszkeséggel tölt el, hogy a mi településünk az összefogásból, az együtt gondolkodásból mindig jó példát mutatott és mutat ma is. Mi, naszályiak szeretünk együtt lenni, szeretünk egy közösséghez tartozni és abban munkálkodni. A Naszályi Napok rendezvény is sok-sok szorgos kéz, munka, összefogás árán jött létre. A munkatársak hetek óta készülődtek, csinosították a falut, gondoskodtak a fogadásra szánt ebédről és arról, hogy a programokon, a rendezvénysátorban, minden rendben legyen, hogy mindenki jól érezze magát – mondta a településvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában