Közlekedésrendészeti bravúrok

2022.09.21. 14:03

Csikorogtak a kerekek Tatán: rendőrök versenye miatt zárták le a Május 1. utat

A vizek városában szeptember 21-én és 22-én rendezik a XI. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt, amelyen elméleti és gyakorlati feladatokat teljesítenek a megyék delegáltjai.

Raffael Veronika

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Versengő, szirénázó járőröktől hangos a részlegesen lezárt tatai Május 1. út szeptember 21-én délelőtt. A XI. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyre az összes megyéből érkeztek rendőrök, akik elméletben és gyakorlatban is összemérik tudásukat a vizek városában.

A megnyitón Farkas Gábor dandártábornok, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság  főkapitánya, rendőrségi főtanácsos köszöntötte a Kossuth téren szimmetrikus köralakba rendeződött versenyzőket, megjelenteket. Üdvözölte a vendégeket is, a versenyre ugyanis a szlovákiai Nyitráról is érkeztek rendőrök.

A közlekedésnek nagy szerepe van a rendőrségen belül, a területen dolgozó hivatásosok napról napra azon munkálkodnak, hogy a közlekedéskultúra javuljon.

– mondta el, hozzátéve: éppen ezért a már hagyományossá vált megmérettetésen a kapitányságok által delegált csapatok a versenyen való részvétellel is frissítik, tökéletesítik tudásukat, emellett az ország számos részéről érkező, ám azonos szakterületen dolgozó kollégák is megismerhetik egymást.

Michl József polgármester a magyar polgárok nevében mondott köszönetet a rendőrségen dolgozóknak, hogy nap mint nap vigyáznak a lakosságra. Reményeit is tolmácsolta, miszerint a városba érkező rendőrök a szakmai elfoglaltság mellett pihenésre is szánják majd idejüket.

Az ország legjobb közlekedési rendőreinek találkozóján Óberling József ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője is köszöntötte a csapatokat. Elmondta, a jelenlevők már most nyertesek, hiszen minden versenyző benne van azon kevés kiválasztottak között, akik a nemzet legkiemelkedőbbjei. Annál is inkább, hiszen az ezredes elöljáróban elárulta: az előző napi elméleti vetélkedőn résztvevő húsz csapat között születtek hibátlan megoldások.

Mindenki nyer - A programsorozat első napján egy elméleti versenyen a rendőrök KRESZ-tudását és szakmai ismereteit mérték fel. A gyakorlati részen minden csapat egyik tagja a gépkocsiknak, míg a másik tagja a motorkerékpároknak felállított akadálypályán méri össze tudását, ezután a karos forgalomirányítók tudását is tesztelik. Itt a közlekedésben résztvevők számára is lehetőség nyílik arra, hogy felmérjék, mire emlékeznek még a rendőri karjelzésekből.

A versenyt ezek után Bíró Sándor plébános áldotta meg, majd a téren felsorakozott motoros és autós rendőrök rendezett konvojban érkeztek meg a főúti versenyhelyszínhez, ahol már kész akadálypálya fogadta a versenyzőket, akik szaktudását percekben mérték. Az eredményhirdetés szeptember 22-én, csütörtökön 10 órakor kezdődik a Gottwald Hotelben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában