Fakanálforgatók

2022.09.18. 15:57

Bea asszony zsűrizett, Győzike titkokat tudott meg Koczka mamától Bábolnán - fotók

Első alkalommal szervezett a Bábolnai Hölgyek Egylete fakanálforgató főzőversenyt Bábolnán. A zsűriben Gáspár Bea is helyet kapott, valamint Győzike is elkísérte feleségét.

Körtvélyfáy Dina

– Voltam már itt korábban fellépni, de az első, amit most is kiszúrtunk, hogy milyen tiszta a város, az új, csodaszép fürdőtől pedig elájultam – magyarázta Gáspár Győző, amíg a zsűri értékelte az ételeket.

Az ítészek között Gáspár Bea is helyet kapott, akinek több szakácskönyve is megjelent már. Az asszony elmondta, számára a legfontosabbak az ízek, de az ételek külleme sem mindegy. A főzőversenyen résztvevő csapatoknak egy kritériumnak kellett megfelelniük: a fogások összetevői között szerepelnie kellett a bornak. Rengeteg pörkölt készült, a legkülönbözőbb húsokból: kakasból, marhából, szarvasból, de akadt, aki külön lángost is sütött a főétel mellé. A köretek is rendkívül változatosak voltak. Bár Bea mindent megízlelt, Győzike már válogatósabb volt, többször elmondta ugyanis, hogy hosszú évek óta egyáltalán nem fogyaszt húst, csak halat.

A Bábolnai Hölgyek Egyletének vezetője, Lőrik-Markovics Kitti portálunknak elmondta, tizenhat csapat nevezett a versenyre, hárman mondták végül vissza a vetélkedést betegség miatt, de így is szép számban megjelentek. Cégek, baráti társaságok ugyancsak fakanalat ragadtak, de nem csupán Bábolnáról, hanem a környező településekről is csatlakoztak hozzájuk. Hozzátette, változatos, finom ételek készültek, így nagyon büszke mindenkire.

– Mindenképpen szerettünk volna ismert vendéget hívni, így esett végül a választásunk Gáspár Beára – fogalmazott az egylet vezetője. – Hálásak vagyunk, hogy elfogadta a meghívást és Győzikével együtt csodás hangulatot varázsoltak ide.

A bábolnai termelői piacról is több árus érkezett, egyiküket, a komáromi Koczka Lajosnét Győzike is kiszemelte magának, hiszen róla és finomságairól már korábban is hallott. Két szörpöt is vásárolt tőle, amelyekről Koczka Lajosné a következőt mondta.

– Mikor megkóstolod, érzed majd a gyümölcsízt, nem cukorszirupot fogyasztasz majd – mondta Koczka Lajosné. – A szeder, az valóban szeder, a málna pedig olyan ízű lesz, mintha most szedted volna le a bokorról.

Az eredményhirdetésen kiderült, hogy az első helyen a Pocakos páros csapat végzett, második helyen a Bajos Csajok zártak. A dobogó harmadik fokára a Kopi Trans ért fel. Üres kézzel senki nem távozott, rengeteg különdíjjal készültek ugyanis a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában