Díjazás

2022.09.07. 08:00

Annavölgy Községért kitüntetéssel ismerték el Blazsik-Tódor Imre munkásságát

Az egykori alpolgármester és képviselő az Erkel Ferenc Kultúrotthonnál tartott bányásznapi ünnepség keretein belül vehette át nemrégiben az Annavölgy Községért kitüntetést.

W. P.

Blazsik-Tódor Imre (balra) és Erős Gábor az oklevéllel

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Az Annavölgy Községért kitüntetéssel Blazsik-Tódor Imre a település érdekében végzett több évtizedes tevékenységét, a község közigazgatásilag önállóvá válásának érdekében a leválási bizottság tagjaként végzett kiemelkedő munkáját is elismerték. A díjazott korábban képviselő és alpolgármester is volt, később külső tanácsadóként segítette a település vezetését.

Az elismerést Erős Gábor országgyűlési képviselő, Bánhidi József polgármester és dr. Pap Krisztina aljegyző adta át számára. Az önkormányzat által rendezett 72. Bányásznapon Hidasiné Nánási Nikolett közművelődési referens köszöntötte a vendégeket és vezette le a megemlékezést.

Glevitzky István, az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE) Dorogi Helyi Szervezetének elnöke is mondott beszédet. Hangsúlyozta, hogy a Dorogi-szénmedence valamennyi települése a bányászat hatására fejlődött és emelkedett ki a többi helység közül.

Kertek - Az Annavölgy és Sárisáp Kertbarátainak és Borbarátnőinek Egyesülete ezúttal is kereste a két településen a legrendezettebb kerteket, illetve udvarokat. A szervezet elnöke, Kurinyecz Gábor a bányásznapi rendezvényen ismertette a zsűri döntését: a legszebben művelt annavölgyi kert címet Rigó Sándor érdemelte ki, míg a legszebben parkosított udvarral Raffai Kinga és férje büszkélkedhet. A díjazottak az oklevelek mellett díszes táblát is kaptak. 

Ezután következett a koszorúzás, amelyben a verseket szavaló annavölgyi könyvtár ifjúsági csapata is segédkezett, majd köszöntötték Annavölgy legidősebb lakóit, Pécskei Józsefnét és Kovács Lászlót. Szintén oklevelet kapott a legfiatalabb lakos, Bóka Bence és Páva Eszter gyermeke, Bóka Bendegúz, aki júliusban született. Bánhidi József megköszönte Kovács Béla Attila munkáját, aki kilenc év után távozott a Cser Simon Általános Iskola éléről, illetve most vehették át a megyei bajnoki címért járó érmeket az annavölgyi asztaliteniszezők. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában