Programkavalkád

2022.09.13. 19:46

Akrobatikus bemutatóval köszöntötték az őszt Szákszenden

Másodjára várták Őszköszöntő rendezvényre a szákszendieket a Faluház melletti rendezvénytéren, no meg a füves területen és a sportpályán is szeptember 11-én, vasárnap.

Wágner Zsanett

Gyermek és felnőtt egyaránt tátott szájjal figyelte a komáromi csapat látványos szaltóit. A komáromi csoport tagjai nagy sikert arattak a vasárnapi, szákszendi rendezvényen

Forrás: szakszend.hu

A program kínálata alaposan „körbenőtte” a Faluházat, hiszen az intézmény melletti rendezvénytéren, a füves területen és a sportpályán is zajlottak az események. Igaz, talán a jósolt – de végül elmaradó – kedvezőtlen időjárás miatt, de a vártnál kevesebben érkeztek, pedig a szervezők, segítők ezúttal is igazán kitettek magukért.

A húrok közé csapott a Moongose együttes
A húrok közé csapott a Moongose együttes
Forrás: szakszend.hu

– A segítők, támogatók, közreműködők sorát gyarapították – többek között – a Szákszendi Gazdák Társult Vadászegyesület, a Bányató Horgász Egyesület, a Szákszendi Horgász Egyesület tagjai. Az egyesületeknek köszönhetően szarvas pörkölt, halászlé, hagymás krumplikása és berét (tócsni - szerk.) várta a finom falatokra vágyó vendégeket. Természetesen a desszert sem hiányozhatott, a Mini Bölcsőde jótékonysági palacsintavásárt, az óvodás szülők összefogásában pedig jótékonysági süteményvásárt tartottak, a több mint tíz ovis anyuka szorgoskodásának köszönhetőn nagyjából több finomságot, mintegy 30 fajtát kínáltak az érkezőknek – fogalmaztak a település honlapján.

Látványos légszőnyeg programok - Légszőnyegbemutatóval érkezett a komáromi Street Generations csapata, a fergeteges produkciójuk után Takács Tímea könyvtáros- művelődésszervező azt kérte a jelenlévőktől, hogy vigyék hírét a látottaknak. Talán nem túlzás azt állítani, hogy gyerkőcök biztosan hírét viszik, hiszen az előadás után ők is kipróbálhatták a légszőnyeget: volt, aki kissé bátortalanul, mások merészen, de akadt, aki hátraszaltózva tette próbára ügyességét.

 

Helyi kézművesek árulták portékáikat
Helyi kézművesek árulták portékáikat
Forrás: szakszend.hu

A családok, gyerekek nem csupán a sütemények láttán „vakargathatták a fejüket”, hiszen a helyi kézművesek is kínálták a portékáikat, a kicsiket pedig tengernyi játszási lehetőség csalogatta. Volt szöszmötölő, arcfestés, a jurta sátornál íjászat, honfoglaláskori kiállítás, népi hangszerbemutató, a Csiri-Biri Játéktár közkedvelt fajátékai, buborék foci, trükkös szemüveggel akadálypálya, célba lövés, mellette a Perczel Mór Honvéd Hagyományőrző Egyesület világháborús fegyverbemutatója, ahol nem csupán a gázálarcot lehetett felpróbálni, de időnként még a légvédelmi sziréna is megszólalt.

A mulatós kedvűeket diszkó várta - A vendégeket Papp Attila Csaba polgármester köszöntötte, aki megnyitójában köszönetét fejezte ki mindazok számára, akik közreműködése, segítsége nélkül nem jöhetett volna létre a II. Őszköszöntő rendezvény. A program folytatásaként érkezett a korábban is nagy sikert arató Moongose együttes koncertje, akik elhozták Szákszendre a legnagyobb slágereket. A fellépést követte a tombolahúzás, amely során értékes nyereményekkel térhettek haza a szerencsések, majd a „legmulatósabbak” részére a következett a diszkó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában