Modellek

2022.09.12. 22:50

Villamos- és vasútmodell-kiállítás nyílt a bábolnai sportcsarnokban

Villamos- és vasútmodell-kiállítás nyílt a bábolnai sportcsarnokban, a kukorica fesztivál keretében. Az interaktív tárlat kicsiket és nagyokat is nagy számban vonzott.

Körtvélyfáy Dina

Az 1-es Villamos Klub Villamos- és Vasútmodellező Egyesület 1048 négyzetmétert használt fel a kiállításhoz

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Az 1-es Villamos Klub Villamos- és Vasútmodellező Egyesület 1048 négyzetméteren nyitotta meg kiállítását. Az egyesület elnöke, Kovách László lapunknak elmondta, Bábolnán csak magánemberként járt korábban, tárlatot először rendeztek be a városban. Megyénkben ugyanakkor korábban már megtekinthették izgalmas terepasztalukat évekkel ezelőtt, Tatabányán, a Vértes Centerben

A gyerekeket vonatos játszóházzal is várták
A gyerekeket vonatos játszóházzal is várták
Fotós: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

Az érdeklődőket három napon át várta a Budapestről érkezett egyesület. A terepasztalon körbe-körbe mentek a vonatok, amelyek az asztalok két végpontján tudtak megfordulni. Mire egy vonat egy kört megtesz, csaknem száz métert haladt. 

A tárlat első napján számos gyerekcsoport is érkezett, akadt, hogy egyszerre kétszáz gyermek zsibongott a sportcsarnokban. A kicsik nagyon jól érezték magukat, a lelkesedés pedig a további két nap alatt is kitartott. A kicsiket játszóház is várta, ahol elmélyülten játszottak a gyerkőcök. A terepasztalon volt kamionterminál, állomás, hegycsúcsok, legelők, roncstelep, bevásárlóközpont, toronyház, állatkert, posta, erdő, villamos-végállomás, szórakozóhely, patak, völgy, mocsár és reptér is.  A szervezők kincskereső játékkal is készültek az alkalomra, annak érdekében, hogy a gyerekek se csak végigszaladjanak a kiállításon

– Észrevettük, hogy a kicsiknek leginkább az az érdekes, ami mozog, más kevésbé érdekli őket – hangoztatta Kovách László. 

Pedig a vonat alá betenni a sínt, feltenni rá a szerelvényt nem olyan nagy kunszt. Ami igazán munkaigényes, az a terep megépítése úgy, hogy esztétikailag is megfelelő legyen, úgy nézzen ki, mintha valóságos lenne. 

Annak érdekében, hogy a fiatalok a tereptárgyakat is megfigyeljék, azokon belül elrejtettek figurákat, amelyeket meg kellett keresni. A látogatók a tárlat megtekintése után vonatos pólókat, képeslapokat, kártyajátékokat, játékvonatokat, buszokat, mintás bögréket, tányérokat, hűtőmágneseket is beszerezhettek. 

Kincskereső játékkal is készültek a szervezők
Kincskereső játékkal is készültek a szervezők
Fotós: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

Az 1-es Villamos Klub Villamos- és Vasútmodellező Egyesület 2006-ban alakult meg, jelenleg körülbelül tizenöt állandó tagot számlálnak. Évente több kiállítást is rendeznek, Bábolna előtt például a Közlekedési Múzeumban volt tárlatuk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában