Toldy Ferenc-díj

2022.09.24. 10:30

A hiba esztétikájáról tartottak konferenciát Tatabányán

A hiba esztétikája az irodalomban, a művészetekben és a kultúrában címmel szervezett konferenciát Tatabányán, a megyei könyvtárban pénteken a Magyar Irodalomtörténeti Társaság megyei tagozata, valamint az Új Forrás folyóirat.

S. G.

A díjat Fráter Zoltán (jobbra) egyetemi docens adta át Szénási Zoltánnak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabi

Mikolasek Zsófia, a könyvtár igazgatója üdvözölte a résztvevőket, majd Reichert Gábor, a megyei tagozat titkára elmondta: a tavaly megszervezett konferencia előadásaiból kötet is megjelent. Az újjáalakult megyei csoport elnökévé választották akkor Szénási Zoltánt.

A tudományos előadások előtt átadták a Toldy Ferenc-díjat. A tavalyi tevékenysége alapján megyénkbe került az elismerés, amelyet Szénási Zoltán irodalomtörténész, kritikus, az Új Forrás szerkesztője, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont munkatársa vehetett át.

A kiválóság megköszönte az elismerést, majd Mátyus Norberttel, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatójával közösen beszéltek a szerzői és mechanikus hibákról. Az egész napos konferencián az ország különböző pontjáról ékező szakemberek vizsgálták meg a hiba lehetséges fajtáit és hatásait. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában