Gyártúrák és intézménylátogatások

2022.09.02. 19:30

3 ezer megyei diáknak szervezett üzemlátogatást a kamara, most folytatódik a program

Az őszi gyárlátogatással egybekötött vállalati szakmabemutató programokban még több cég vesz rész a megye számos régiójában. A kamara várja az általános iskolák 6-8. osztályos csoportjainak jelentkezését.

Kemma.hu

Forrás: beküldött

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az elmúlt tanév utolsó heteiben – hét céggel és a rendőrséggel együttműködve – közel 3000 általános iskolai felső tagozatos tanuló részére szervezett üzem-, illetve tanműhely látogatást. A program ősszel, az új tanév kezdetével folytatódik – számolt be a tervekről dr. Szerencsés László, a kamara elnöke.

Dr. Szerencsés László tájékoztatása szerint a korábbi programban résztvevők gyártúrákon és intézménylátogatásokon ismerhették meg az ott folyó munkát. Ezen felül tájékoztatást kaptak az egyes szakmáról és a duális képzés lehetőségéről. A diákok utaztatásáról is a kamara gondoskodott.

Sokan az ügy mellé álltak - A programban az AGC Glass Hungary, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok, a Gyermelyi Tésztagyár, a tatai Gottwald Hotel, a Grundfos Magyarország, a tatabányai Lipóti Pékség, a banai Pitek-Lösung Kft és a Tatabányai Rendőrkapitányság közreműködött. Az őszi gyárlátogatással egybekötött vállalati szakmabemutató programokban még több cég vesz rész a megye számos régiójában. A kamara várja az általános iskolák 6-8. osztályos csoportjainak jelentkezését a programokra a [email protected] címen.

A TSZC Fellner Jakab Technikum és Szakképző Iskola, az odalátogató 7-8. osztályos diákok részére szervezett interaktív foglalkozásokat. A fiúk madáretetőt készítettek 3D-s nyomtatóval, a lányok babafejeken gyakorolták a frizurakészítést. Az építőipari tanműhelyben a tanulók megismerkedtek a kőműves, burkoló, festő és faipari szakmákkal.

Komárom-esztergom megyei kereskedelmi és iparkamara diákok
Szakmákba kóstolhattak bele, gyárakba, üzemekbe látogathattak el a jövő szakemberei
Forrás: beküldött

A nyár folyamán a kamara pályaorientációs program keretében a kecskédi és a várgesztesi Erzsébet táborban és a helyi önkormányzatok tatai, tatabányai, esztergomi nyári napközis táboraiban szervezett  szakmabemutató foglalkozásokat játékos, interaktív formában A programokon  közel 3000 tanuló vett részt.

Ebben az évben az építőipari szakmák kerültek fókuszba. A diákok egy házépítés menetén keresztül ismerkedhettek meg a kapcsolódó szakmákkal, a ház tervezésétől az átadásig történő folyamattal. Bepillanthattak a kőművesek, ácsok, burkolók, festők, épületgépészek, és villanyszerelők munkájába, VR szemüveggel virtuálisan beléphettek a szakmák világába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában