80/65/25

2022.09.13. 20:10

173-an túráztak két keréken, három távon a Kerekes Nyergesen

Összesen százhetvenhárman kerékpározták végig napsütésben az idei teljesítménytúra egy-egy távját. Sokan 25, mások 65 kilométert tekertek, de voltak akik a 80-tól sem riadtak vissza.

F. K.

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. K.

Ismét megrendezte a Kerekes Nyerges 80/65/25 Kerékpáros Teljesítménytúra elnevezésű bringás találkozóját a Nyergesújfalui Négy Égtáj Túra- és Szabadidősport Egyesület. Az időjósok sok esőt jeleztek a délelőttre, ennek ellenére 173 különböző korosztályú érkező nevezett reggel 8-10 óráig a rajt és a cél helyszínén, a városi  halastavak partján.

A bátraknak lett igazuk. Szikrázó napsütésben ért célba a 25 kilométeren induló 113, a 65 kilométerre vállalkozó 29, és a leghosszabb távra, 80 kilométerre nevezett 31 kerékpáros.

Kerekes Nyerges 25/65/80 teljesítmény kerékpáros túra
Jókora nyolcast rajzoltak a nyolcvanas távra vállalkozók
Fotós: F. K. / Forrás:  24 Óra

Az idei találkozó nagy újdonsága volt, hogy mindhárom útvonal része volt az új izgalmakat, lehetőségeket kínáló Sacra Velo kerékpárút Mogyorósbánya és a közigazgatásilag Bajóthoz tartozó kegyhely, Péliföldszentkereszt közötti szakasza, ahol 15 százalékos emelkedőt kellett leküzdeni. A változatos tájakon tekerők a 80 kilométeren közel kerültek a szentkereszti Gerecse Naturpark Látogatóközponthoz, a bajnai Szent Adalbert-templomhoz, a tarjáni római katolikus plébániához, a szomori Szent Mihály-templomhoz, egy únyi buszmegállóhoz, új állomásként jártak a mogyorósbányai pincesoron, ahol a Mogyorósi Borbarátok Egyesülete várta a kerékpárosokat. Minden állomáson frissítő étel és ital várta a túrázókat.

Könnyű, akinek elektromos - A célba érkezők közül néhányan arról beszélgettek, hogy bár nem versenyen, hanem túrázáson vannak túl, és az időmérés csak tájékoztató jellegű, de azért a jövőben jó lenne, ha a távot elektromos rásegítésű járgánnyal teljesítők külön listákon szerepelnének. Ez csak ötlet volt, a házigazda szervezőket mindenki dicsérte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában