Zene, tánc

2022.08.08. 16:12

Színészpalánták táboroztak Komáromban

A Kemence Egyesületnél rendezte meg első musical táborát a Cortina Színitanoda. A tizenöt tanodáshoz öt „külsős” gyermek is csatlakozott, akik nagyon hamar felvették a fonalat.

K. D.

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

A Cortina táborában a résztvevők a tanoda vezetőjével, Bányoczky Nóra színművésszel énekeltek, a koreográfiát Nyvelt Kitti táncművész tanította, míg Békefi László színművész a prózai részért felelt. A Kemence Egyesület biztosította számukra a helyszínt, amely mellett azért döntöttek, mert szerettek volna kiszakadni a megszokott környezetükből. A táborba 8-18 éves fiatalokat vártak, a résztvevők közül végül tizenöten a színitanoda tanulói voltak, de öt „külsős” gyermek is csatlakozott hozzájuk, akik nagyon hamar felvették a fonalat. 

A fiatalok augusztus 7-én, vasárnap teltházas előadással mutatták be a héten tanultakat a szülőknek. A történet olyan szituációkat mutatott be, mint a segítségnyújtás, egy másik országból érkező kisgyerek elfogadása, de az osztálybeli csúfolódásra is kitért. A hangsúlyt arra helyezték, milyen fontos segíteni a másiknak az életben, mindezt tánccal, dalokkal, prózával dúsítva.

Bányoczky Nóra lapunknak azt is elmondta, ez az első musical tábor a Cortina rendezésében, de jövőre is tervezik a folytatást. Több turnus indul majd, hogy a kicsikkel és nagyokkal külön tudjanak foglalkozni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában