Nyílt nap

2022.08.01. 20:04

Sokan találták vonzónak a katonai pályát (fotók)

A fiatalabb generáció körében nagy sikert aratott a tatai dandár legelső orientációs napja.

Szász Dalma Kitti

Rengetegen kilátogattak a tatai dandár orientációs napjára

Forrás: honvedelem.hu

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár első alkalommal szervezett laktanya látogatást a katonai pálya iránt érdeklődők részére a közelmúltban. A jelentkezni vágyók lehetőséget kaptak arra, hogy megfelelő tájékoztatás és ismeretek birtokában megbizonyosodhassanak arról, hogy képességeik, életkoruk, tanulmányaik alapján milyen beosztásokban és milyen lehetőségek között szolgálhatnának a Magyar Honvédségben.

Lőrincz Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka azzal a céllal szervezte meg az első orientációs napot, hogy azok, akik vonzónak találják a katonai pályát, konkrét elképzeléssel távozzanak a nap végén, és közülük minél többen jelentkezzenek – írja a honvedelem.hu.

Az orientációs nap lényege, hogy a dandárhoz megküldött regisztráció kitöltése után az érdeklődők saját maguk tekinthessék meg a laktanyát belülről, megismerhessék a katonák mindennapjait, felszereléseit, fegyverzetét és haditechnikai eszközeit. A program során a dandár katonái a személyügyi és a pénzügyi tájékoztatók után ismertették az érdeklődőkkel a különböző szálláslehetőségeket és megmutatták a nőtlen szállókat is.

Aktív sportélet - A katonák számára számos létesítmény biztosítja a rendszeres testedzés lehetőségét. Ilyen például a tavaly novemberben átadott felújított sportcsarnok, a laktanya futópályája, vagy a kültéri CROSSFIT típusú tornakert. Az orientációs nap sikerrel zárult. A látottak alapján többen is vonzónak találták a katonai pályát és kitöltötték az előzetes jelentkezéshez szükséges nyomtatványokat. Természetesen az alakulatnál a jövőben is folytatódik ez a toborzó tevékenység.

A Klapka György laktanyában az elmúlt három évben számos infrastrukturális fejlesztés ment végbe és néhány még jelenleg is folyamatban van. Az eredményesen zárult fejlesztések jelentősége, hogy nem csak a dandár haditechnikai eszközeinek és karbantartásának biztosítanak megfelelő elhelyezést, de az állomány modern munkakörülményeit is megteremtik. Az alakulat egyik kiemelt értéke a nagy múltra visszatekintő sportélet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában