Felvételi

2022.08.02. 16:40

Péntekig még van esélyed, ha nem jutottál be egyetemre, fősulira

Jelentkezni kizárólag az E-felvételiben lehet, legkésőbb augusztus 5-ig.

R. V.

Forrás: eduline.hu

A pótfelvételi során már csak egy képzés jelölhető meg, valamint csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 21-én zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba – közölte a felvi.hu.

A 2022. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás kiegészítéseként egyes felsőoktatási intézmények pótfelvételit hirdetnek. Az idei pótfelvételi eljárásban 35 egyetemen, főiskolán nyílik lehetőség az agrár, a hitéleti, az informatika, a műszaki, az orvos- és egészségtudomány, a pedagógusképzés és a természettudomány képzési területek egyes szakjaira állami ösztöndíjas formában is jelentkezni. Önköltséges képzéseket 47 intézmény kínál valamennyi képzési területen.

A pótfelvételi során azok jelentkezhetnek, akik egyetlen megjelölt képzésre sem kerültek be az általános felvételi eljárás során, illetve akik az általános felvételi eljárásban nem nyújtottak be jelentkezést – tették hozzá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában