Példaképek

2022.08.20. 15:56

Kenyérszentelés, koszorúzás és elismerések a város kiválóságainak az oroszlányi ünnepen

Testületi üléssel és városi kitüntetések átadásával kezdődött az államalapítás ünnepe Oroszlány városában. Később kenyérszenteléssel és koszorúzással folytatódott az ünnep.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A képviselő-testület 30 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy minden év augusztus 20-án díjat adományoz azoknak, akik a sport, a kultúra területén végzett tevékenységük okán, illetve gazdasági, társadalmi vagy közéleti munkásságuk miatt érdemesek a megkülönböztetett figyelemre. Az idén a város ünnepi közgyűlésén hárman kaptak elismerést Lazók Zoltán polgármestertől az önkormányzat tanácstermében.

Dr. File Beáta jegyző méltatásából kitetszett, hogy a város díszpolgára, Bagócs János, a súlyemelésben szerzett elévülhetetlen érdemeket. “Oroszlányért” vésett aranygyűrűt kapott Nagy Attila a mentőállomás vezetőjeként végzett áldozatos munkáért. Gyurkáné Nagy Olga pedig kitüntető díszoklevelet vehetett át az aktív civil élet miatt. Mellettük Vargáné Vojnár Katalinnak és Csáky Máriának is járt a taps, akik egy nappal korábban Magyar Arany Érdemkeresztet kaptak Novák Katalin köztársasági elnöktől.

Később kenyérszenteléssel és koszorúzással folytatódott az ünnep a Millenniumi emlékműnél. A szakadó eső ellenére is sokan tisztelegtek államalapító királyunk emléke előtt. A városvezető szerint minden magyarnak szüksége van egymásra, mert csak az egymásba vetett bizalomtól épülhet erős közösség.

Atyáink ereje tartott össze minket több ezer esztendőn át és érdemes továbbra is ennek szellemében működni. 

– emelte ki beszédében Czunyiné dr. Bertalan Judit térségi országgyűlési képviselő és régiós gazdaságfejlesztési kormánybiztos, aki gondolatait Szabó Magdától és Makkai Sándortól idézve tette még ünnepélyesebbé. Az ökomenikus kenyérszentelésen Farkas Etelka evangélikus lelkész, Kutschi András katolikus prépost és Nagy Péter református pap vett részt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában