Átadó

2022.08.10. 19:35

Felavatták Csatka első közösségi játszóterét

A kikapcsolódás mellett ünnepélyes átadót is tartottak a második csatkai családi napon.

R. V.

Forrás: beküldött

Popovics György, a megyei közgyűlés elnökének részvételével átvágták az ünnepi szalagot a falu első játszóterén. A beruházásra az idei Magyar Falu Programban elnyert 5,8 millió forint vissza nem térítendő támogatás adott lehetőséget – tájékoztatott a közgyűlés. 

Bognár Tímea polgármester beszédében elmondta: egy álom vált valóra a beruházással.

– Egy település fejlődése nem történhet másként, ha a rendelkezésre álló pénzügyi források szűkösek, mint hogy előre felkészülnek a lehetőségekre, és minden kínálkozó alkalmat megragadnak külső finanszírozási lehetőségek igénybevételére. Sokszor a tervek megálmodásától az ünnepélyes átadásig évek telnek el. Álmodtunk az idei évben is egy nagyot. Terveket készítettünk és a tetteket siker koronázza, ezért most itt állhatunk településünk első játszótérének kapujában. A Magyar Falu Program Közösségi játszótér kialakítására benyújtott pályázatunk támogatásban részesült. Csatka élete és fejlődése folyamatos. Ezért köszönet illeti az önkormányzat dolgozóit, és köszönet mindazoknak, akik segítik a fejlődésünket – tette hozzá.

A közösségi téren kialakított játszótér két részre oszlik: az egyik rész a kisebb, míg a másik a nagyobb gyerekek számára lett berendezve. Bár nincsen kerítéssel körbe véve ez a rész, de mivel távol van az úttól és a közlekedő gépkocsiktól, így biztonságosan használható. Ráadásul a fák kellemes árnyékot adnak a padon megpihenő, vigyázó szülők számára. A polgármester kiemelte: a kerítésmentes tér fontos dolgokat szimbolizál.

– A bekerített játszóterekkel nem tudok azonosulni, mert vallom, hogy engedjük szabadon a gyerekeket. Inkább tanítsuk meg őket arra, hogyan kell viselkedni, hogyan kell biztonságban érezni magukat, és akkor ők maguk a saját lehetőségük mentén biztosan megtanulják azokat a szabályokat, amik alapján majd szabadon nevelkedhetnek. Kívánom, hogy az itt eltöltött játékos idő kacagástól hangos, vidám és maradandó szép élményekkel gazdag legyen a gyerekeknek, szülőknek, nagyszülőknek, dédszülőknek – zárta szavait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában