folkTREND

2022.08.25. 12:23

Divatbemutatón pompáztak a Mesterségek Ünnepén a vértesszőlősi táskák

Az Agrárminisztérium a budai Várban rendezte meg a hatodik „folkTREND! – A hagyomány a régi, a stílus új” elnevezésű bemutatót.

Kemma.hu

Hatodik alkalommal rendezte meg az Agrárminisztérium a „folkTREND! – A hagyomány a régi, a stílus új” divatbemutatót. Az esemény célja ezúttal is a tradíciókon alapuló, mégis modern, a hétköznapokban is hordható viseletek népszerűsítése volt.

A budai Várban, a Mesterségek Ünnepe keretében megrendezett eseményen Komárom-Esztergom megye aranyszívű alkotója, Varga-Zábráczki Dóra táskái is ott pompáztak a színpadon. Dóra ezúttal különleges, arany színű Razabra táskákat készített az államalapítás ünnepére.

Razabra a Mesterségek Ünnepe keretében - rendezte meg az Agrárminisztérium a „folkTREND! – A hagyomány a régi, a stílus új” elnevezésű divatbemutatót
Az ünnepi alkalom ihlette Dórát arra, hogy arany táskákkal szerepeljen a bemutatón
Forrás: Hungarikumok Gyűjteménye/Facebook

Dóra termékei tavaly a New York-i Divathéten mutatkoztak be. A vértesszőlősi műhelyből egészen az amerikai kifutókig jutott különleges darabok hatalmas sikert arattak és megkapták a jogot arra, hogy egy éven át a tengerentúlon hirdessék a híres divattervező tehetségét és vele együtt szűkebb hazánk hírnevét is öregbítsék. Sőt, egy New Yorkban élő festőművészt is megihlettek a Razabrák egy-két festmény erejéig.

Razabra a Mesterségek Ünnepe keretében - rendezte meg az Agrárminisztérium a „folkTREND! – A hagyomány a régi, a stílus új” elnevezésű divatbemutatót
Színpadra állt a bemutató végén Zábráczki Dóra Komárom-Esztergom megyei alkotó is
Forrás: Hungarikumok Gyűjteménye/Facebook

Varga-Zábráczki Dóra, bár szeret a háttérben maradni, maga is színpadra állt augusztus 20-án a budai Várban. Az ünnepre készült, aranyban pompázó táskái pedig szemmel láthatóan megvalósították a bemutató szlogenjét:

A hagyomány a régi, a stílus új.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában