Haderőfejlesztés

2022.08.18. 19:39

Begördült a második önjáró löveg a tatai laktanyába - fotók, videó

Szerda éjjel érkezett Tatára a PHZ 2000, ahol már nagyon várták.

Kemma.hu

Forrás: honvedelem.hu

Fotó: Szakál Szebáld

Mint megírtuk, a Haderőfejlesztési Program részeként Panzerhaubitze 2000 önjáró tüzérlövegek érkeznek az MH 25. Klapka György lövészdandárhoz, amelynek első darabja nemrég érkezett. A második löveg is begördült augusztus 17-én éjszaka.

Mint a honvedelem.hu írta, az MH 25. Klapka György Lövészdandár 101. Tüzérosztályához kerülő, H-70001 számot viselő, terepszínű óriást beosztottjaival együtt várta Bartók Barnabás alezredes, a tüzérosztály parancsnoka.

A tüzér fegyvernem jövőjét szimbolizáló eszközt dr. Lippai Péter dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága szárazföldi haderőnemi szemlélője és Kása István ezredes, az MH 25. Klapka György Lövészdandár törzsfőnöke is várta, tették hozzá.

A KMW szakemberei a járművel együtt érkező ládák lerakodását követően, gyakorlottan tolattak le a PzH 2000-est a közúton szállító, speciális szerelvény félpótkocsijáról. Az 55 tonnás lánctalpas löveg végül begördült a karbantartó sátorba, ahol az ezer lóerős turbodiesel motor leállításával elcsendesedő laktanya jelezte a hosszúra nyúlt, de eredményes munkanap végét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában