Nagy ugrás

2022.07.16. 20:00

Közösen ugrottak nagyot a Dunakanyarért Pilismarótnál

A Duna ártéri területeinek, valamint az élővizek megőrzésének fontosságára kívánták felhívni a figyelmet a „Nagy ugrás a Dunakanyarért” című rendezvénnyel, melyet szombaton rendezett meg a Dunakanyar Kultúrtáj és Környezetvédelmi Egyesület a kempingnél.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A szervezet a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetségével, a Duna Múzeummal, a Bagolybükk Természet-és Környezetvédelmi Egyesülettel, a Magosfa Környezeti Nevelés és Ökoturisztikai Alapítvánnyal, a Birdmania – Madárpark és Természetvédelmi-mentőközponttal és a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel közösen több játékkal, foglalkozással várta az érdeklődőket.

Közös ugrás a Dunakanyarért
Forrás: Walczer Patrik / 24 Óra

A mágneshorgászat mellett népszerűek voltak a kirakósok és a horgászbotos célba dobás is, de többen a homokvárépítő versenybe is beneveztek. A programokon való részvétellel pecséteket is lehetett gyűjteni egy erre a célra szolgáló füzetben, az összes pecsétet megszerzők között értékes ajándékokat sorsoltak ki, a fődíj egy Neuzer kerékpár volt. 

Bemutatót tartottak a nap folyamán a nagymarosi vízirendészek, illetve az Esztergomi Vitézek Rögby AFC is, míg az Esztergomi Kajak-Kenu Sportegyesületnek köszönhetően akár vízre is szállhattunk. A rendezvényen ifj. Schirilla Györggyel is találkozhattunk: a folyót többször átúszó, a Nemzet Rozmárjának is nevezett sportoló jógázni invitálta az érdeklődőket. A program csúcspontjaként a Nagy ugrás jegyében a jelenlévők közösen szaladtak bele a Dunába

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában