Falunap

2022.07.03. 19:40

Egész Dad bulizott a falunapon, ahol fontos bejelentést is tett a polgármester (fotók)

Kikapcsolódott a falu a szombati dínom-dánomban. Az eseményen fontos beruházásról is bejelentést tett a polgármester.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Wágner Zsanett

Az idén kerek évfordulót, a harmincadik falunapot ünnepelnénk, ha a világjárvány nem szól közbe – fogalmazott polgármesteri köszöntőjében Szücs Attiláné a település nagy napját ünneplő tömegnek július 2-án szombaton a sportpályán. A falunap hagyományosan kétnapos: diszkóval kezdődik pénteken, szombaton reggel pedig utcabajnoksággal folytatódik és valamikor vasárnapra virradó hajnalon ér véget.

Visszatérve a megnyitóra. A vezető beszámolt a legújabb fejlesztésekről és a megpályázott felújításokról. Kiemelte a helyi református egyházközség által megpályázott, egyedi kormányzati támogatást magáénak tudható 1,1 milliárd forintos tornacsarnokot.

– Hamarosan elkezdődik az építkezés, a kivitelező pedig egy helyi vállalkozó, a Gombos Földgép Kft. lesz – jelentette be a település első számú embere, majd sok sikert kívánt a munkálatokhoz. Ezzel még korántsem ért véget a közös örömök sora. Mint fogalmazott, nemcsak a sportcsarnok, hanem az általános iskolát összekötő épületrész munkálatai is mérföldkőhöz érkeztek. Szücs Attiláné elmondta, a beruházás okán a további két tanteremmel bővített oktatási intézmény 200 diákot fogadhat ősztől. A TOP Plusz keretében elkezdődhet a szolgálati lakás felújítása, továbbá óvoda­fejlesztésre 35 milliós forrást igényelt a dadi önkormányzat. 

A fontos bejelentés előtt táncosoké volt a színpad a sörsátor alatt. Elsőként helyiek vették birtokba a táncparkettet: fellépett az Anabell és Candy csoport, őket Leblanc Győző és Tóth Éva retró slágerei követték. A páros olyan ismert dallamokkal érkezett, mint a Szép város Kolozsvár. Nagy taps kísérte a melódiákat, a dadi közönség bátrabbik fele azonnal dalra fakadt.

A fiatalabb generáció hangulatáról már Dj Szatmári és Szakos Andi gondoskodott. Söregi Levi is megmozgatta a táncoslábú dadiakat, akiket ezenkívül számos kísérőprogram várt. Forgott a körhinta és a dodzsem, volt édességsziget és lehetőség volt horgászni, valamint célba lőni a búcsúsoron. Nem maradhatott el a habparti és az ugrálóvár sem.

Látványosra sikeredett a szomódiak kutyás bemutatója, végül tűzijátékkal és fergeteges utcabállal zárták a napot. Utóbbi esetében a RollicKing Band szolgáltatta a talpalávalót. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában