Keresztények

2022.07.27. 18:36

Hittel, Istennel kapcsolatos kérdéseiket is feltehették a komáromi fesztiválon

Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén Keresztény Fesztivált rendezett az Avilai Nagy Szent Teréz imacsoport. Az eseménynek a komáromi római katolikus plébánia udvara adott otthont – írta a gyor.egyhazmegye.hu.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

A fesztivált Bese Gergő atya előadása nyitotta meg, melyben a hétköznapi apostolkodás különböző útjairól és nehézségeiről beszélt. Ezt követte az eseményre ellátogató verbita és premontrei szerzetesek és az egyházközségi nővérek tanúságtétele. Az afrikai származású missziós atyák megdöbbentő és felemelő történetekkel elevenítették meg a hallgatóság előtt az afrikai keresztények nehéz, de mégis csodákkal teli világát.

A közös ebédet Pintér Béla, az egyik legismertebb hazai keresztény énekes és zeneszerző koncertje követte. Amíg a gyermekek birtokba vették az ugrálóvárakat, addig a felnőttek Lovassy Attila atyának, a Központi Szeminárium prefektusának tehették fel hittel, vallással, Istennel kapcsolatos kérdéseiket. A nap utolsó programja a Kicsi Hang verséneklő együttes felnőtteket és gyermekeket egyaránt megszólító koncertje volt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában