Sportos megemlékezés

2022.07.10. 11:29

Bejárták a vitézség kerékpárútját a lelkes komáromi túrázó családok

Az út mentén 16 információs tábla idézi fel az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeit.

K. D.

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

A vitézség kerékpár­útján indultak túrára azok, akik az 1849-es komáromi csatákról sportos körülmények között szerettek volna megemlékezni. Délelőtt gyülekeztek a biciklizni vágyók a Brigetio Öröksége Látogatóközpont előtt, ahol dr. Mikolasek Sándor, a kerékpáros útvonal ötletgazdája beszélt lapunknak az eseményről
– A vitézség kerékpárútja a komáromi csaták területét járja be. A túra útvonala innen indul, átmenne Észak-Komáromba, de most ezt a részt kihagyjuk, mert sok gyerek is csatlakozott hozzánk – mondta el.

A kerékpárút mentén tizenhat tábla található, amelyekről az arra járók az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről tudhatnak meg információkat. A túrázók Komáromból Szőnybe mentek, majd Mocsa, Csém, Nagyherkály, Ács, a Concó-torkolat és Koppánymonostor következett. Ácson és Mocsán a Komáromi Rotary Club, Csémen pedig az önkormányzat biztosította a felfrissülési lehetőséget. A szervezésben a Rotary mellett a Komárom Európa Futóegyesület is részt vett. A túra az Igmándi erődnél ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában