Köszönetképpen

2022.06.11. 20:00

Zenével és a tánccal lett tele Tatabánya a Csoóri Sándor Népművészeti Fesztiválon (videó és képek)

Összesen 20 ezer néptáncos és 400 zenész mutatta be a tudását 30 helyszínen szerte az országban. Tatabányán 300 táncos és 30 zenész vett részt az eseményen.

Várvizi Tamás

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Kárpát-medence-szerte első alkalommal rendezték meg június 11-én,szombaton a Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivált, amelynek a Komárom-Esztergom megyei helyszíne Tatabánya volt. Emmer Róberttől, a Bányász Táncegyüttes igazgatójától, az Alapítvány Tatabánya Tánckultúrájáért kuratóriumi elnökétől megtudtuk: az egész Kárpát-medencében harminc helyszínen mutatta be tudását összesen 20 ezer néptáncos és 400 zenész, ez a megyeszékhelyre lebontva 300 táncost, 16 együttest) és 30 zenészt jelentett.

A rendezvényt azért szervezték meg, hogy a fellépők tudásukkal, művészetükkel köszönjék meg azt a több milliárd forintos támogatást, amit a magyar kormány biztosít számukra működésükhöz, a Csoóri Sándor Program keretében. Emmer Róbert hangsúlyozta: a program igazi közösséggé is kovácsolta a formációkat, a résztvevők valamennyi helyszínen egy időpontban énekeltek és táncoltak. A délelőtt folyamán a Fő téren szabadtéri istentiszteletet is tartottak, a nap pedig gálaműsorral és táncházzal zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában