Diákpolgármester választás

2022.06.14. 11:30

Új vezetőt választottak a tatabányai diákság élére

A három jelölt közül végül Németh Lilien, a kereskedelmi iskola diákja nyerte el a szavazók bizalmának többségét.

Veizer-Sugár Gabriella

Az új és a régi elnök

Forrás: 24 Óra

Fotó: Veizer-Sugár Gabriella

Új diákpolgármestert választott a megyeközpont ifjúsága. A választási ceremónia a Földi Imre Sportcsarnokban zajlott, és élőben közvetítették is. A köszöntők után kortes beszédekkel mutatkoztak be az indulók: Németh Lilien, Szilágyi Bulcsú és Kovács Benjamin, majd megkezdődött a diákpolgármester-jelölti vita. A szavazás után a bizottság elvonult megszámolni a voksokat, majd ezt követően Németh Bence, a bizottság elnöke ismertette az eredményt. A 2022/2023-as év diákpolgármesterének Németh Lilient, a kereskedelmi iskola tanulóját választották. Az új diákvezetőnek elsőként gratulált a leköszönő elnök, Kerekes Máté István. 
A megválasztott diákpolgármester korábban a Tatabányai Diák Önkormányzat közösségi oldalán a következőket nyilatkozta: 

Számomra ez nem egy pozíció, hanem olyan szolgálat, amelyet az elmúlt időszakban tagként is nagyon nagy örömmel végeztem. Úgy érzem, a legjobb tudásom szerint oldottam meg minden eddig rám bízott feladatot. Nagyon nagyra tartom a kreativitást. Arra fogok törekedni, hogy majd a csapatom tagjaival együttesen olyan programokat találjunk ki a megyeközpontban, amelyekkel meg tudjuk lepni a tatabányai ifjúságot. Már most is azt tapasztalom, hogy ez a megbízatás hatalmas felelősséggel jár együtt 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában