Kihívás napja

2022.06.07. 18:49

Tatabánya ott van a legsportosabb városok között

A 25 ezer és 70 ezer lakosú települések között Tatabánya végzett az élen.

Veizer-Sugár Gabriella

Sokan mozogtak Tatabányán a kihívás napján

Fotó: Varga Ildiko

A kihívás napja sportesemény hatodik kategóriájában, a 25 ezer és 70 ezer lakosú települések között Tatabánya végzett az élen. A Magyarország legsportosabb települése cím további kategóriagyőztesei Székesfehérvár, Makó, Nyíradony, Zagyvaszántó, Pogány és Csincse. Ez azt jelenti, hogy ezeken a településeken volt a legtöbb olyan résztvevő, aki legalább 15 percig folyamatosan sportolt a rendezvényen.  

Tatabányán idén is több iskola és óvoda csatlakozott a kezdeményezéshez. A Jubileum Parkban a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség kora reggeltől késő estig várta a sportolni vágyókat. 

A kihívás napja 1982-ben indult el. Az eredetileg Kanadában meghonosított sportnap az egész világon nagy népszerűségre tett szert, Magyarország 1991 óta vesz részt hivatalosan is a kihívás napján. A rendezvény eredeti célja a mozgásra, sportolásra és egészséges életmódra való ösztönzés, valamint a 15 percen keresztül tartó testmozgás ösztönzése. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában