Természetjárás

2022.06.03. 09:50

Pápai Lászlóné lett a Megyei Természetjáró Szövetség elnöke

Negyvenkét esztendő után leköszönt Horváth Zoltán.

Mórocz Károly

Forrás: 24 Óra

Tatabányán, a Jubileum-parkban, a KEM Természetjáró Szövetség székhelyén tisztújító közgyűlést tartott a napokban, tíz tagszervezet képviselővel. A 42 éve elnök Horváth Zoltán lemondott, majd a jelenlévők Pápai Lászlónét egyhangú szavazással választották a szövetség első számú vezetőjévé; a megszűnt VOLÁN SE természetjáró szakosztályának volt a vezetője, most a VULKÁN SE természetjárója. Elnökhelyettes lett Horváth Zoltán, aki maradt a Nemzetközi Népsport Szövetség (IVV) magyarországi elnöke, a TAC, a Vulkán TSE és a Lokomotív SE tagja. Az elnökség további tagjai: Dombóvári Józsefné (VulkánTSE), Fehér Péter (TSC) és Jánó Csaba Attila (TAC).

A leköszönő Horváth Zoltán előterjesztésben az elmúlt évről számolt be, kiemelve, hogy a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) jelzésfestési pályázatával a megyében újrafestették a kijelölt turistautak jelzéseit. Az éves eseménynaptárban leírtak is megvalósultak, nagyon sokan vettek részt a különböző túrákon. A több mint négy évtizedre emlékezve egyebek között elmondta, hogy jó kapcsolat alakult ki a Vérteserdő Zrt-vel, sikeres az együttműködés az MTSZ-szel, a megyei önkormányzattal, Tatabánya, Tata és sok település önkormányzatával, a megyei idegenforgalmi hivatallal, a Tatai Olimpiai Edzőtáborral és számos társszervezettel. 

Büszke vagyok arra, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Értéktár része lett a Gerecse 50 teljesítménytúra, majd az Ácsteszéri Táncsics IVV Túra is

− mondta a leköszönő elnök, aki hozzátette: a tagszervezeti statisztikában évekig „dobogós” helyen állt az országban a megye, jelenleg több mint 1500 tagja van a szervezeteknek. Ez elsősorban a remek túraszervezéseknek és a képzett túravezetőknek köszönhető. Remélhetően lesz utánpótlás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában