Új tag a testületben

2022.06.30. 21:32

Zoltai Dániel az új megyei képviselő, a kórház tudományos igazgatója ajándékot hozott

Zoltai Dániel tett esküt a megyei közgyűlés csütörtöki ülésének első aktusaként. A régi-új képviselő 2014–19 között tagja volt a politikai testületnek. Most az Esztergom alpolgármesteri székébe „távozó” Steindl Balázst váltotta.

Petrik József

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat/ Facebook

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke virággal búcsúztatta és köszönte meg évtizedes magas színvonalú munkáját a nyugállományba vonuló Petrikné Molnár Erika pályázati és fejlesztési tanácsadónak. Az ünnepélyes pillanatokat követően beszámolókat hallgathattak meg a képviselők.

A megyei közgyűlés megköszönte dr. Csorba Zsolt Ödönnek, a Tatabányai Törvényszék elnökének a törvényszék és bíróságai tavalyi munkájáról szóló tájékoztatóját, és elismerését fejezte ki a magas színvonalú munkájukért. Ugyancsak tájékoztatott tartott 2021-es tevékenységéről a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője, Szunyog Zoltán ezredes. A közgyűlés elismerését fejezte ki az igazgatóság vezetésének és az állomány dolgozóinak a lakosság védelme, biztonsága érdekében végzett tevékenységéért.

A kórház emlékezete - A Szent Borbála Kórház több mint 120 éves emlékezete című kiadványt hozta el csütörtökön a megyei közgyűlésnek dr. Dombi J. Péter, a Szent Borbála Kórház tudományos igazgatója. A főorvos elmondta: a több mint 120 évet felölelő kiadvány nem az osztályok tényszerű adatait mutatja be, hanem a múltat felidézve eseményeket, életutakat összegez, példaképeket, legendákat állít a jövőnek, a fiataloknak.

A megyei értéktár bizottság előző évi munkájáról szóló beszámoló kapcsán kiderült, hogy tavaly 13 új értékkel gyarapodott a kincsestár. Jelezvén, az értéktári mozgalom él, emellett Megyei Értéktár Megyenapot is tartottak a lábatlani Gerenday Közösségi Házban. Sőt, egy 2021-es pályázat eredményeként megjelenhetett az elmúlt évek újonnan elfogadott megyei értékeit bemutató Mi Komárom-Esztergom megyeiek vagyunk II. című könyv, és megvalósulhatott a 181 megyei értéket tartalmazó állandó kiállítás is a megyeházán. Zárt ülésen többek között a TOP Plusz program megyei keretének plusz forrásairól és kitüntető címek adományozásáról hoztak döntést a képviselők.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában