Bejelentés

2022.06.23. 12:59

Komáromban választják meg ősszel az év polgármesterét

A Csillagerődben a legnépszerűbb városvezetőket, alpolgármestereket és jegyzőket is kitüntetik.

Gál László

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Gál László

Dr. Molnár Attila, Komárom polgármestere június 23-én, csütörtökön a komáromi városházán tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az egyik legnagyobb hagyománnyal bíró önkormányzati rendezvény, a 27. Városi Polgármesterek Randevúja helyszíne szeptember 23-án Komárom lesz.

A városvezetés évente megrendezésre kerülő találkozóját a Szféra 1995 óta rendezi meg. Polgármesterek, alpolgármesterek és jegyzők azóta randevúztak már Veszprémben, Szolnokon, Vácott, Kiskunfélegyházán, Szekszárdon, Szegeden, Hévízen, Budapesten, Szarvason, Gyöngyösön, Hajdúböszörményben, Kecskeméten, Pécsett, Zalaegerszegen, Balatonfüreden, Hajdúszoboszlón és Velencén is. Az idén szeptember 23-án, pénteken 11 órától Komáromban, a felújított Csillagerőd ad otthont a rendezvénynek, melynek főszónoka dr. Dukai Miklós önkormányzati államtitkár lesz.

Az eseményen átadják az "Év polgármestere", "Év alpolgármestere", és az "Év jegyzője" díjakat, melyeket azok a városvezetők kapnak, akik a polgárok szavazatai alapján leginkább kiérdemelték a lakosság megbecsülését. A díj Szász Endre linómetszete. Szavazni kizárólag a rendezvény honlapján (www.szferaeuropa.hu) lehet július 22-től augusztus 15-én éjfélig. Egy e-mail címről egy szavazat adható le. Az esemény főszponzoraként, a Porche Hungaria tesztvezetést is rendez, majd egy előadás során az autóipar várható fejlődési irányát is vázolják fel. A rendezvény fővédnöke dr. Pintér Sándor belügyminiszter.

Egyedülálló központ - Komáromban az utóbbi évek többszázmilliárd forintos beruházásainak köszönhetően olyan jelentős épületek kerültek és kerülnek átadásra, mint a Monostori híd, a Brigetio Látogatóközpont, vagy a Generációk Háza. A rendezvény helyszíne idén a Csillagerőd lesz, amely 7 ezer négyzetméteres, Európában egyedülálló kulturális központ és a Szépművészeti Múzeum gipszgyűjteményének többszáz jeles alkotásával várja a látogatókat. A nagyszerű létesítményt és a műtárgyakat a rangos rendezvényen be is bemutatják majd a városvezetőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában