Nagykövet

2022.06.30. 20:34

Kisbéren és Bábolnán is nézett lovat a thaiföldi király

Kisbér polgármestere Sinkovicz Zoltán szerda délelőtt a Hegedűs Pál Helytörténeti Múzeumban fogadta és köszöntötte Mr. Nipon Petchpornprapas nagykövetet a konzul és az első titkár társaságában.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Kisbér Polgármesteri Hivatal

A vendégek és a házigazdák lerótták tiszteletüket annál a thaiföldi ereklyékkel és a király mellszobrával kiállított emléktáblánál, amelyet V. Ráma kisbéri látogatásának 100 éves évfordulója alkalmából állíttatott a thaiföldi nagykövetség és Kisbér önkormányzata.

A sziámi király, V. Ráma, akit ma hazájában szentként tisztelnek, és aki hazájában a modernizáció megteremtője volt. 1853. szeptember 20-án született, és 1910. október 23-án hunyt el. Thaiföldön is munkaszüneti nap október 23-a. Ők a hőseiket, valamint szeretett királyukat ünneplik ezen a napon. Magyarországon a két lótenyésztéséről híres településre, Bábolnára és Kisbérre is ellátogatott. 1897. június 28-án járt a Kisbéri Ménesnél lóvásárlás céljából: egyéves telivér csikókat, angol félvér kancákat, és kisbéri törzsméneket tekintett meg. A Kisbéri Újságban írtak szerint legutóbb 2007-ben tette tiszteletét a városban az akkori nagykövet, Piamsak Militachinda.

A nagykövet kifejezte köszönetét a polgármesternek, hogy a város ilyen szép körülmények között őrzi a király emlékét. Ezt követően a Wass Albert Művelődési Központ dolgozójának, Jámbor Katalin angol nyelvű tárlatvezetésével megtekintették a vendégek a kiállítást. A látogatás folytatásaként mintegy egy órás sétát tettek a Fő térnél és a Lovarda épületegyüttesnél, mely alatt a polgármester bemutatta a várost - írja az önkormányzat a közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában