Fejlesztés

2022.06.10. 17:30

Generációk jutnak élményhez: átadták Oroszlányban a Digitális Tudásközpontot (fotók)

Hogyan épül fel a jövő városa és milyen okoseszközök vannak segítségünkre egy modern otthonban? Egyebek mellet ezekre a kérdésekre kapható meg a válasz a pénteken átadott Digitális Tudásközpontban, Oroszlányban.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A Digitális Jólét Program országos hálózatának részeként a bányászvárosban is megnyitotta kapuit mától a Digitális Tudásközpont. A projekt uniós forrásból jött létre azzal a céllal, hogy új innovatív megoldásokkal, vagyis ipari és gyártási csúcstechnológiákkal találkozzanak az érdeklődők. A központ adottságai az alapfokú oktatában válhatnak különösen hasznossá, a pályaválasztás előtt álló fiataloknál, de a felnőttek is találhatnak kellő elfoglaltságot a digitális eszközök területén.

Pénteken kisebb ünnepség keretében átadták a felújított oroszlányi épületet. Németh Gábor, az Oroszlányi Ingatlankezelő- és Hasznosító (OIH) Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a Dózsa György úti helyszínre érkező vendégeket. Az oroszlányi tudásközpont az országos hálózatban a hatodik, megyénkben az első. 

– Oktatást támogató projekt született, amelynek egyik legfőbb erénye az élményszerű tudás elsajátítása – fogalmazott beszédében Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, aki a felújítás előzményeit ismertette és köszönetet mondott a tavaly kezdődő projekt támogatóinak. Többek között az OIH-nak a projekt menedzseléséért. A tatabányai Edutus Egyetemnek, mint partnerintézménynek, valamint Tar József pedagógusnak a szakmai háttér biztosításáért. 

A szót Jobbágy László, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezetője vette át. – A legfrissebb kimutatások szerint a digitalizáció és a mesterséges intelligencia felhasználása minden szakmának része lesz  2030 -ra – fejtette ki az ügyvezető, akinek terve, hogy minden megyében legyen egy komoly szakmai tudással felvértezett bázis. Olyan központ, ahol például - miként az oroszlányiban - 3 D-s nyomtatók és a lézervágó gépek használhatóak és ahol például továbbképzések terén is nagy sikerek könyvelhetőek el. 

– Köszöntem önöket a jövőben! – így kezdte polgármesteri beszédét Lazók Zoltán. Szerinte egy város versenyképes működése kötelező, Oroszlányban is, főként az ipar és a csúcstechnológia fejlődését látva.

További részleteket a 24 Óra június 11-i számában olvashatnak!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában