Összetartozás

2022.06.15. 21:40

Ezer kilométer nem akadály: Székelyföldön látták vendégül a dorogi küldöttséget

Az Agyagfalvi Emlékközpontot is meglátogatta a megyei delegáció.

Walczer Patrik

A delegáció tartalmas napokat töltött az erdélyi településeken

Fotó: dorog.hu

Az „Együtt a közösségfejlesztésért Dorogon és a térségben” pályázat befejező elemeként a négy település – Dorog, Csolnok, Kesztölc és Piliscsév – delegációja Felsőboldogfalvára, Dorog erdélyi testvértelepülésére utazott - tájékoztatott a dorogi önkormányzat hivatalos honlapja.

A tanulmányút során a delegáció a székelyföldi programsor első állomásaként megtekintette az Agyagfalvi Emlékközpontot, amelyet az 1848-as székely nemzetgyűlés 171. évfordulóján avattak fel. A nap második részében Segesvárra látogattak el, ahol Közép- és Kelet-Európa egyik legjobban megőrzött középkori városkomplexuma található. Várának egykori 14 tornyából 9 még most is áll, melyeket 930 méter hosszú várfal köt össze.

A nap zárásaként a felsőboldogfalvi művelődési házban Dorog polgármestere, dr. Tittmann János bemutatta az identitás pályázatot. A projektben résztvevő települések – Csolnok, Piliscsév, Kesztölc – polgármesterei a Pilis és a Gerecse lábainál megbúvó községek nemzetiségi hagyományait, kulturális életét ismertették.

Zsombori Levente, Felsőboldogfalva polgármestere megköszönte a települések bemutatóját. Kiemelte, hogy a hagyományok megtartása önazonosságunkat erősíti. Végül a vendégek az ünnepi esten a lengyelfalvi néptánccsoport műsorát tekinthették meg. A települések bemutatói a néphagyományok ápolása összetartozásunk szimbólumaként mélyítette a települések barátságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában