Pedagógusnap

2022.06.02. 20:03

Díjakat vehettek át a tatabányai pedagógusok kiemelkedő szakmai munkájukért

A Tulipános Házban rendezett ünnepségen adták át csütörtökön a megyeszékhelyen a Molnár János- és a Zöld Ág Díjakat. Huszonöten vehették át a Pedagógusok Szolgálati Emlékérmét.

Veizert-Sugár Gabriella

A Molnár János és a Zöld Ág díj átadói és a díjazottak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

A gyermekkori emlékekről, a pedagógusok tanítványaikra gyakorolt meghatározó szerepéről beszélt köszöntőjében Szücsné Posztovics Ilona polgármester. Kiemelte: hetven évvel ezelőtt ünnepelték elsőként a pedagógusokat.  A díjátadás a kiemelkedő oktatási-nevelési tevékenységet folytató oktatók-nevelők elismerését célzó Molnár János-díj átadásával folytatódott. Dr. Dallosné Martin Csilla, a Kodály Zoltán- és a Micimackó Óvoda vezetője vehette át elsőként az elismerést, aki tapasztalatait és megszerzett tudását igyekszik átadni munkatársainak, és olyan munkahelyi környezetet alakított ki, ahová gyerekek, szülők és dolgozók örömmel járnak.

Nagy Ildikó Elvira, a Felsőgallai Széchenyi István Általános Iskola pedagógusaként is ebben az elismerésben részesült. Munkafegyelme, precízsége, aktív, kezdeményező kedve mindig lendületet ad az iskola pedagógiai és közösségi munkájának. Molnár János-díjat vehetett át Polyóka Tamás, a Tatabányai Árpád Gimnázium vezetője, aki humánus, toleráns személyiségével, elhivatott, magas színvonalú igényes munkájával, az új iránt nyitott, innovatív szemléletével egy folyamatosan fejlődni akaró és tudó közösséget teremt.

A környezet és természet védelmében, a környezeti nevelésben kiemelkedő teljesítményéért Zöld Ág Díjat vehetett át Tunyogi Bea, a Kodály Zoltán Óvoda pedagógusa. 

Vereckei Judit, a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója az Emberi Erőforrások Minisztere által adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adott át azoknak a nyugállományba vonuló pedagógusoknak, akik legalább negyedszázadon át a gyerekek oktatása-nevelése érdekében tevékenykedtek. Elismerésben részesült Ábrahámné Bányi Éva, Balpatakiné Pintér Zsuzsanna, Baranyai József, Berki Ilona, Csermák Júlia Margit, Eperjesiné Pogrányi Rozália, Érsek Erzsébet Mária, Fazekasné Bencze Edit, Geiger Péter, Hoffer József Attila, Kajsza Gyula, Kovács Miklós, Kovácsné Schandl Ágnes, Kovács Lajosné, Oroszné Bakasi Annamária, Pécsváradi Andrea, Sárközyné Pomázi Ágnes Györgyi, Straubinger Róza, Szabóné László Emília, Szakál Lajos, Szarvady Zsuzsa, Tóthné Halász Éva, Vargadi Sándorné, Vogelné Takács Gabriella Ilona és Zámbó-Németh Ildikó. A rendezvényen közreműködtek tehetséges általános is középiskolás diákok. 

Miniszteri és tankerületi elismerések - Korábban rendezett miniszteri és tankerületi elismeréseket is átadtak. Oklevelet kapott kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Katonáné Timár Máriának, az Árpád Gimnázium tanárának.  A Dózsakerti Váci Mihály Általános Iskolából és a Dózsa György Sportiskolai Tagintézményből több pedagógus részesült a fenntartó, a Tatabányai Tankerületi Központ elismerésében. Véghné Borsos Eszter és Kissné Erdész Ildikó a hosszú éveken át tartó, kimagasló lelkiismeretes pedagógiai munkájáért miniszteri dicséretet vehetett át.  Dégenné Kovács Margit , Kajsza Gyula, Nieblingné Hegede Ildikó és Szakál Lajos a nyugdíjba vonulásuk alkalmából elismerő oklevelet kapott Vereckei Judittól, a tankerület igazgatójától.

 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában