Találkozó

2022.06.19. 11:30

Bányászok, kohászok és erdészek foglalták el Óvárost a hétvégén

Csaknem hatszáz résztvevő érkezett az ország több pontjáról Tatabányára a XI. Országos Bányász-Kohász-Erdész-Találkozóra.

Mórocz Károly

Forrás: Kema.hu

Fotó: Dallos István

Tatabányán rendezték a hétvégén a XI. Országos Bányász-Kohász-Erdész Találkozót. Pénteken este emlékezetes megnyitóval kezdődött a rendezvény Óvárosban, a Földi Imre Sportcsarnokban. A Vérteserdő Vadászkürt Együttes fokozta a csaknem 600 résztvevő egyébként is jó hangulatát, majd egyetemisták behozták a három szakma múltját idéző zászlókat. 
Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere fővédnökként és házigazdaként köszöntötte a főleg egykori bányász- és kohászvárosokból érkezőket. Az újabb beszédek és múltidézés  után bemutatta tudását a Tatabányai Bányász Öregtáncos Együttes és a Bányász Fúvószenekar. 

Szombaton kisebb csoportokra oszlottak a résztvevők, és ellátogattak a többi között a vízbányába, az Agostyáni Arborétumba, az Oroszlányi Bányászati Múzeumba és a megyeszékhelyen a Bányászati és Ipari Skanzenbe. 


Délelőtt szakmai konferenciát rendeztek az egykori Bányatiszti Kaszinóban, a Tulipános házban. Előadást hallhattunk megyénk három városának történetéről. Tatabányát Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője, Dorogot dr. Tittmann János polgármester, Oroszlányt pedig Lazók Zoltán polgármester mutatta be. 
Délután látványos felvonulás indult a sportcsarnokból a Május 1. parkba, ahol szalagokat kötöttek a zászlókra a szökőkútnál. Bársony László, az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület tatabányai szervezetének elnöke mondott beszédet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában