Közgyűlés

2022.05.28. 10:30

Újabb forrásra pályáznak a múzeumban – erről is döntött az oroszlányi testület

Ismét üléseztek és 15 előterjesztést tárgyaltak a képviselők az önkormányzat tanácstermében.

W. Zs.

Forrás: Oroszlányi Bányászati Múzeum/ Facebook

Elsőként a két ülés között történt fontosabb eseményekről tájékoztatott Lazók Zoltán polgármester. Ezt követően Farkas Gábor dandártábornok és dr. Bolehradsky Szilveszter ezredes rendőrségi beszámolója következett. Statisztikai adatok alapján a közbiztonsági helyzet javuló tendenciát mutat, viszont a rongálások száma a városban 10-ről 21-re emelkedett tavaly. Legtöbb esetben buszmegállók, kültéri kamerák és ajtók miatt kellett intézkedniük a rend­őröknek. Az ezredes kiemelte, hogy a városrendészettel, valamint a polgárőrökkel nagyon jó az együttműködés és a jól működő városi kamerarendszer sok esetben jelentős segítséget nyújt a bűncselekmények felszámolásában. 

A képviselők elfogadták az Oroszlányi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt., az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. és a Létesítményeket Üzemeltető Nonprofit Kft., továbbá a Benedek Elek Iskola Gyermekeiért Közalapítvány beszámolóját, valamint a városi temető üzemeltetéséről szólót is. Kiderült, hogy a grémium megyei pályázati forrást remél az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére, valamint a szociális célú város rehabilitációjára. 

Jóváhagyták a Bányászati Múzeum kis léptékű fejlesztésére az újabb forrástámogatást, a TOP Plusz keretében. Egyebek mellett tájékoztató táblákra, továbbá újabb interaktív elemek beszerzésére pályáznak. Papp Péter (Fidesz–KDNP) kifogása értő fülekre talált, miszerint a többmilliárdos beruházásoknál – a majki remeteség és az említett múzeum – miért nincs egyetlen információs tábla sem a közeli városról, Oroszlányról. A képviselő szerint ezzel növelni lehetne a város turisztikai vonzerejét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában